JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
19.10.2021 15.33

Isosuolta määräala maa-ainesten kierrätykseen

Sari Hon­ka­sa­lo

Naan­ta­lin kau­pun­ki vuok­raa J&T Pa­ju­nen Oy:lle 20 vuo­dek­si Iso­suon kaa­to­pai­kan alu­eel­ta 70 000 ne­li­ön suu­rui­sen mää­rä­a­lan maa-ai­nes­ten kier­rä­tys­ter­mi­naa­lia var­ten. Kau­pun­gin­hal­li­tus päät­ti asi­as­ta maa­nan­tai­na.

Poh­joi­so­sas­taan Iso­suon­tie­hen ra­joit­tu­vaa alu­et­ta on tar­koi­tus käyt­tää puh­tai­den uu­del­leen käy­tet­tä­vien maa-ai­nes­ten kier­rä­tyk­seen ja mul­ta­tuot­tei­den val­mis­tuk­seen.

Li­säk­si yri­tyk­ses­sä on suun­nit­teil­la aloit­taa alu­eel­la kal­li­o­lou­hin­ta ja mah­dol­li­ses­ti ajo­ki­ven murs­kaus.

Kos­ka toi­min­nas­sa ote­taan alue käyt­töön vai­heit­tain, myös vuo­si­vuok­ra por­ras­tet­tiin niin, et­tä en­sim­mäi­ses­sä vai­hees­sa se on run­sas 10 000 eu­roa, toi­ses­sa vai­hees­sa run­sas 20 000 ja vas­ta kol­man­nes­sa pe­rus­vuo­si­vuok­ran ver­ran eli run­sas 30 000 eu­roa. Mi­kä­li lou­hin­ta to­teu­tuu, kau­pun­ki pe­rii lou­hi­tus­ta kal­li­os­ta 0,4 eu­roa per kiin­to­kuu­ti­o­met­ri.

Vuo­si­vuok­ran ne­li­ö­hin­ta on alem­pi kuin nor­maa­lis­ti, kos­ka yri­tys ei ra­ken­na alu­eel­le mi­tään, jol­loin alue on toi­min­nan mah­dol­li­ses­ti lop­pu­es­sa no­pe­as­ti käyt­tö­kun­nos­sa seu­raa­val­le.

Esi­mer­kik­si ki­ven­murs­kaus on lu­van­va­rais­ta toi­min­taa, ja kau­pun­ki edel­lyt­tää­kin et­tä yri­tys hank­kii toi­min­nal­leen tar­vit­ta­vat lu­vat ja pyr­kii vä­hen­tä­mään toi­min­nas­taan ai­heu­tu­via hait­to­ja.

Näköislehdet

Kysely