JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
14.6.2022 14.58

Ilta- ja yötyön korvauksia korotetaan Tyksissä kesän ajaksi

Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä ja Tu­run yli­o­pis­tol­li­ses­sa sai­raa­las­sa ko­ro­te­taan il­ta- ja yö­työn kor­vauk­sia ke­sän ajak­si. Li­säk­si so­vit­tiin kor­vauk­ses­ta, joka mak­se­taan, jos työn­te­ki­jä pe­ruu lo­man­sa työ­nan­ta­jan pyyn­nös­tä 1.6.–31.8.2022.

Asi­as­ta päät­ti Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin hal­li­tus. Ko­ro­tuk­sil­la py­ri­tään tur­vaa­maan eri­kois­sai­raan­hoi­don pal­ve­lut ja eri­tyi­ses­ti vuo­de­o­sas­to­jen toi­min­ta ke­sän ai­ka­na.

Il­ta­työ­kor­vaus­ta ko­ro­te­taan 15 pro­sen­tis­ta 25 pro­sent­tiin. Ko­ro­tet­tu kor­vaus kos­kee kaik­kia il­ta­työ­tä te­ke­viä. Yö­työ­kor­vaus­ta ko­ro­te­taan 40 pro­sen­tis­ta 60 pro­sent­tiin. Ko­ro­tet­tu kor­vaus kos­kee työ­ai­ka­muo­to­ja, jois­sa yö­työ­kor­vaus on täl­lä het­kel­lä 40 pro­sent­tia. Il­ta­työl­lä tar­koi­te­taan kel­lo 18–22 teh­tyä työ­tä ja yö­työl­lä kel­lo 22–07 teh­tyä työ­tä.

Ta­voit­tee­na on saa­da enem­män hen­ki­lös­töä kol­mi­vuo­ro­työ­hön ja si­ten hel­pot­taa ym­pä­ri­vuo­ro­kau­tis­ta toi­min­taa ke­sän ai­ka­na. Il­ta- ja yö­työ­kor­vauk­sen mää­rä­ai­kai­nen ko­ro­tus on voi­mas­sa 13.6.–4.9.2022. Tä­män jäl­keen jat­koa ar­vi­oi­daan ke­säl­lä saa­tu­jen ko­ke­mus­ten pe­rus­teel­la.

Ar­vio mo­lem­pien ko­ro­tuk­sen kus­tan­nus­vai­ku­tuk­sis­ta ke­sän ajal­ta ovat ar­vi­ol­ta yh­teen­sä 1,13 mil­joo­naa eu­roa.

Jos työn­te­ki­jä työ­nan­ta­jan pyyn­nös­tä pe­ruu vuo­si­lo­man­sa ke­sä­kuu­kau­sien ai­ka­na a saa­puu työ­pai­kal­le töi­hin, mak­se­taan täs­tä 200 eu­ron ker­ta­kor­vaus, jos pe­ru­tun vuo­si­lo­man pi­tuus on 1–5 vuo­si­lo­ma­päi­vää ja 400 eu­ron ker­ta­kor­vaus, jos pe­ru­tun vuo­si­lo­man pi­tuus on yli 5 vuo­si­lo­ma­päi­vää. Jos lo­man pe­ruut­ta­mi­sen yh­tey­des­sä täyt­ty­vät myös hä­ly­tys­ra­han mak­sa­mi­sen eh­dot, ei hä­ly­tys­ra­haa mak­se­ta erik­seen.

Vas­taa­va kor­vaus on ol­lut käy­tös­sä ke­säl­lä 2021, ja sil­loin kus­tan­nus­vai­ku­tus oli yh­teen­sä noin 4000 eu­roa.

Vuo­si­lo­man pe­ru­mis­ta pi­de­tään vii­me­si­jai­se­na kei­no­na vai­ke­as­sa hen­ki­lös­tö­ti­lan­tees­sa.

Näköislehdet

Kysely