JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
19.12.2020 17.50

Ilmas­to­lu­ku­pii­rissä voi keskustella ilmas­ton­muu­tok­sesta

Il­mas­ton­muu­tos ja luon­non mo­ni­muo­toi­suu­den köyh­ty­mi­nen ovat ene­ne­väs­sä mää­rin esil­lä me­di­as­sa. Il­mas­tok­rii­si kos­ket­taa meis­tä ihan jo­kais­ta ja se kyt­key­tyy laa­jal­ti yh­teis­kun­nan eri osa-alu­ei­siin. Uut­ta tie­toa tuo­te­taan jat­ku­vas­ti ja in­for­maa­ti­o­tul­va voi ai­heut­taa myös häm­men­nys­tä tai huol­ta. Sa­mal­la, kun yh­teis­kun­nal­li­ses­ti et­si­tään ja toi­meen­pan­naan kei­no­ja hi­das­taa muu­tos­ta, on mei­dän tär­ke­ää löy­tää omas­sa ar­jes­sam­me kei­no­ja so­peu­tua muu­tok­seen ja kä­si­tel­lä sii­hen liit­ty­viä tun­tei­ta.

Il­mas­to­lu­ku­pii­ri.fi -si­vus­ton kaut­ta voit il­moit­tau­tua mu­kaan osal­lis­tu­jak­si tai ve­tä­jäk­si lu­ku­pii­riin, jos­sa kes­ki­ty­tään lu­ke­maan ja kes­kus­te­le­maan il­mas­to- ja luon­to­tee­mas­ta. Uu­sia va­paa­eh­toi­sia ve­tä­jiä et­si­tään par­hail­laan ke­vääl­le 2021. Ve­tä­jät saa­vat pes­tiä var­ten kou­lu­tuk­sen, joka jär­jes­te­tään tam­mi­kuus­sa.

Si­vus­ton kaut­ta mu­kaan il­moit­tau­tu­neis­ta muo­dos­te­taan lu­ku­pii­ri­po­ru­koi­ta, jo­ten voit läh­teä mu­kaan toi­min­taan yk­sin­kin. Lu­ku­pii­rit voi­vat toi­mia myös vir­tu­aa­li­ses­ti esi­mer­kik­si ko­ro­na­ti­lan­tees­ta riip­pu­en. Voit tie­tys­ti pe­rus­taa myös oman pii­rin ys­tä­vien tai työ­ka­ve­rei­den kans­sa – ko­koon­tu­kaa yh­teen her­kut­te­le­maan ja kes­kus­te­le­maan lu­et­ta­va­na ole­vas­ta kir­jas­ta.

Il­mas­to­lu­ku­pii­rin verk­ko­si­vuil­le on koot­tu mo­ni­puo­li­nen kir­ja­lis­ta, joka si­säl­tää muun mu­as­sa tie­to­kir­jo­ja, elä­mä­ker­to­ja, kau­no­kir­jal­li­suut­ta, es­sei­tä sekä las­ten ja nuor­ten kir­jo­ja. Lis­tal­ta voit poi­mia kir­ja­vink­ke­jä lu­ku­pii­rin li­säk­si vaik­ka pu­kin­kont­tiin il­mas­to­tee­mas­ta kiin­nos­tu­neil­le. Si­vus­ton kir­ja­lis­taan voi tu­tus­tua ihan omin­kin päin ja osal­lis­tua kes­kus­te­luun vaik­ka­pa so­si­aa­li­ses­sa me­di­as­sa ai­he­tun­nis­teel­la #il­mas­to­lu­ku­pii­ri.

Il­mas­to­lu­ku­pii­ri on vuon­na 2018 käyn­nis­ty­nyt kam­pan­ja, jon­ka ta­voit­tee­na on ol­lut in­nos­taa suo­ma­lai­set lu­ke­maan ja kes­kus­te­le­maan il­mas­to- ja luon­tok­rii­sis­tä. Kam­pan­jan taus­tal­la ovat kir­jas­to­jen li­säk­si Lu­ku­kes­kus, Mar­tat, Man­ner­hei­min las­ten­suo­je­lu­lii­ton Uu­den­maan pii­ri ja Green­pe­a­ce.

Sil­ja Ngo­be­se Va­lo­ni­as­ta

Näköislehdet

Kysely