JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
14.2.2024 11.36

Hiihto­lo­ma­kauden vilkkaimmat päivät perjantai ja lauantai

Tal­vi­lo­ma­kau­si on käyn­nis­ty­mäs­sä, kun kou­lu­jen hiih­to­lo­mat start­taa­vat kol­mes­sa eräs­sä vii­koil­la 8, 9 ja 10. Maan­teil­lä lo­ma­kau­si kas­vat­taa sel­ke­äs­ti poh­joi­seen suun­tau­tu­van lii­ken­teen mää­riä. Nor­dic Res­pon­se 24 -har­joi­tus nä­kyy eten­kin Län­si-La­pin alu­eel­la kas­va­nei­na lii­ken­ne­mää­ri­nä. En­na­koin­ti on tär­ke­äs­sä roo­lis­sa, jot­ta lii­ken­ne maan­teil­lä saa­daan su­ju­maan mah­dol­li­sim­man tur­val­li­ses­ti ja su­ju­vas­ti.

– Tu­le­vi­na hiih­to­lo­ma­vii­kon­lop­pui­na tie­lii­ken­ne on vil­kas­ta, jo­ten tien pääl­le on hyvä va­ra­ta nor­maa­lia enem­män ai­kaa. Tur­val­li­nen lii­ken­ne edel­lyt­tää ai­na yh­teis­pe­liä, jo­ten pi­de­tään edel­lä aja­vaan kun­non tur­va­vä­lit - myös jo­nois­sa. Unoh­de­taan li­säk­si tur­hat ohit­te­lut ja kes­ki­ty­tään ajon ai­ka­na sii­hen, et­tä lii­ken­ne saa­daan su­ju­maan tur­val­li­ses­ti, jot­ta väl­ty­tään tur­hil­ta on­net­to­muuk­sil­ta tai lä­hel­tä piti -ti­lan­teil­ta, muis­tut­taa Fint­raf­fi­cin tie­lii­ken­ne­kes­kuk­ses­ta yk­si­kön pääl­lik­kö Ee­ro Sau­ra­mä­ki.

Tu­le­van per­jan­tain ja lau­an­tain odo­te­taan ole­van hiih­to­lo­ma­kau­den me­no­lii­ken­teen vilk­kaim­mat päi­vät, kun lo­mal­le läh­de­tään pää­kau­pun­ki­seu­dul­ta, Var­si­nais-Suo­mes­ta ja Sa­ta­kun­nas­ta. Lii­ken­ne­mää­rät tu­le­vat nou­se­maan per­jan­tai­na puo­len­päi­vän jäl­keen, ja ajoit­tais­ta jo­nou­tu­mis­ta saat­taa esiin­tyä eten­kin pää­kau­pun­ki­seu­dun ulos­me­no­teil­lä sekä val­ta­teil­lä 4, 5 ja 9 ai­na Jy­väs­ky­län ja Mik­ke­lin kor­keuk­sil­le saak­ka. Myös sun­nun­tail­le odo­te­taan nor­maa­lia tal­vi­sun­nun­tai­ta suu­rem­pia lii­ken­ne­mää­riä, jos­kin me­no­lii­ken­ne on tuol­loin jo edel­lis­päi­viä mal­til­li­sem­paa. Myös poh­joi­sen mat­kai­lu­koh­tei­den lä­het­ty­vil­lä on hyvä va­rau­tua jo­nou­tu­mi­siin eten­kin per­jan­tain ja lau­an­tain ai­ka­na.

Kun ete­lä­suo­ma­lai­set pa­laa­vat hiih­to­lo­mil­taan, kes­ki­suo­ma­lai­set läh­te­vät lo­mil­le. Per­jan­tai 23.2. näyt­täy­tyy­kin Ete­lä-Suo­men teil­lä kas­va­vi­na pa­luu­lii­ken­ne­mää­ri­nä ja Kes­ki-Suo­men teil­lä kas­va­vi­na meno- ja pa­luu­lii­ken­ne­mää­ri­nä. Vii­kon vilk­kain päi­vä on kui­ten­kin vas­ta lau­an­tai ja poh­joi­seen suun­tau­tu­vaa lii­ken­net­tä esiin­tyy run­saas­ti eten­kin val­ta­teil­lä 4, 5 ja 9. Ete­län suun­tai­ses­sa lii­ken­tees­sä lii­ken­ne­mää­rät ovat ko­hon­neet vie­lä sun­nun­tai­na mut­ta mää­rät jää­ne­vät kui­ten­kin lau­an­tai­ta pie­nem­mik­si.

Sun­nun­tai­na eni­ten lii­ken­net­tä liik­kuu val­ta­teil­lä 3, 4, 5 ja 9. Myös poh­joi­sen mat­kai­lu­koh­tei­den lä­het­ty­vil­lä on hyvä va­rau­tua jo­nou­tu­mi­siin eten­kin per­jan­tain ja lau­an­tain ai­ka­na.

Näköislehdet

Kysely