JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Harri Mantila (toinen vas.) sai Arjen turvaaja -palkinnon presidentti Tarja Haloselta.

Harri Mantila (toinen vas.) sai Arjen turvaaja -palkinnon presidentti Tarja Haloselta.

Uutiset
Masku
16.2.2023 16.20

Harri Mantilasta arjen turvaaja

Mas­kun Ku­rit­tu­lan ala­kou­lun reh­to­ri Har­ri Man­ti­la on saa­nut val­ta­kun­nal­li­sen Ar­jen tur­vaa­ja -tit­te­lin. Pre­si­dent­ti Tar­ja Ha­lo­nen ja­koi Ar­jen tur­vaa­ja -pal­kin­not Kun­nal­li­sa­lan ke­hit­tä­mis­sää­ti­ön vuo­si­se­mi­naa­ris­sa Hel­sin­gis­sä.

Pe­rus­te­lui­den mu­kaan Man­ti­la on ih­mis­lä­hei­nen ja mu­ka­na kou­lun ar­jes­sa niin pal­jon kuin mah­dol­lis­ta.

– Ku­rit­tu­lan kou­lu on 425 op­pi­laan ala­kou­lu, jon­ne on kes­ki­tet­ty pal­jon kun­nan eri­tyi­so­pe­tus­ta. Man­ti­la jou­tuu työs­sään niin fyy­si­ses­ti kuin psyyk­ki­ses­ti ras­kai­siin ti­lan­tei­siin op­pi­lai­den pa­ris­sa. Nämä ti­lan­teet kuor­mit­ta­vat myös hen­ki­lö­kun­taa, jol­loin reh­to­rin tuki on hen­ki­lös­tön jak­sa­mi­sen kan­nal­ta en­si­ar­voi­sen tär­ke­ää, pe­rus­te­luis­sa to­de­taan.

Man­ti­lan oman luo­kan op­pi­laal­la to­det­tiin pit­kä­ai­kai­nen sai­raus vuon­na 2001, min­kä vuok­si hän ke­hit­ti ja loi toi­mi­van etä­o­pe­tus­mal­lin. Vuon­na 2001 etä­o­pe­tus­ta ei ol­lut vie­lä käy­tet­ty yk­sit­täi­sen op­pi­laan kou­lun­käyn­nin tu­ke­na. Etä­o­pe­tus­mal­lis­sa kou­lus­ta pois­sa­o­le­va op­pi­las seu­ra­si ja osal­lis­tui re­aa­li­ai­kai­ses­ti oman ko­ti­luo­kan ope­tuk­seen.

– Man­ti­la on ol­lut mu­ka­na jär­jes­tä­mäs­sä etä­o­pe­tus­ta eri puo­lil­la Suo­mea kai­kil­la kou­lu­as­teil­la. Hä­nen ko­ke­muk­ses­taan etä­o­pe­tuk­sen pa­ris­sa oli suur­ta hyö­tyä, kun Mas­kun kun­nas­sa siir­ryt­tiin ke­vääl­lä 2020 etä­o­pe­tuk­seen, pe­rus­te­luis­sa to­de­taan.

Näköislehdet

Kysely