JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Masku
23.8.2023 16.46

Esperi harkitsee Mäntykodin sulkemista

Es­pe­ri har­kit­see As­kai­sis­sa si­jait­se­van Hoi­va­ko­ti Män­ty­ko­din sul­ke­mis­ta. Es­pe­rin tie­dot­teen mu­kaan hoi­va­ko­din ta­lou­del­li­nen toi­min­ta ei ole ol­lut kes­tä­väl­lä poh­jal­la, sil­lä hoi­va­ko­dis­sa ei ole ol­lut riit­tä­väs­ti asuk­kai­ta tur­va­tak­sem­me toi­min­nan jat­ku­vuus.

Es­pe­ri Hoi­va­ko­ti Män­ty­ko­ti on 44-asu­kas­paik­kai­nen koti ym­pä­ri­vuo­ro­kau­tis­ta hoi­vaa tar­vit­se­vil­le ikäih­mi­sel­le. Asuk­kai­ta ko­dis­sa on 18.

Tie­dot­tees­sa ker­ro­taan, et­tä myös­kään tu­le­vai­suu­des­sa ei ole odo­tet­ta­vis­sa riit­tä­viä edel­ly­tyk­siä toi­min­nan ja asuk­kai­den laa­duk­kaan pal­ve­lun jat­ka­mi­sel­le. Alu­eel­li­ses­sa hen­ki­lös­tön saa­ta­vuu­des­sa on myös haas­teen­sa.

Es­pe­ri käyn­nis­tää Män­ty­ko­dis­sa työs­ken­te­le­vil­le työn­te­ki­jöil­le muu­tos­neu­vot­te­lut. Jos neu­vot­te­luis­sa ei löy­de­tä edel­ly­tyk­siä toi­min­nan jat­ka­mi­sel­le, se sul­je­taan. Kai­kil­le työn­te­ki­jöil­le tul­laan tar­jo­a­maan työ­tä Es­pe­rin muis­ta yk­si­köis­tä sekä kan­nus­tin­mal­li siir­ty­mi­seen.

– Ti­lan­ne on hy­vin va­li­tet­ta­va niin työn­te­ki­jöil­lem­me kuin ko­dis­sa asu­vil­le asuk­kail­le, to­te­aa ikä­pal­ve­lu­jen lii­ke­toi­min­ta­joh­ta­ja Ar­ne Köh­ler.

–Toi­vom­me Män­ty­ko­din työn­te­ki­jöi­den py­sy­vän edel­leen es­pe­ri­läi­si­nä ja teem­me kaik­kem­me löy­tääk­sem­me heil­le osaa­mis­ta ja am­mat­ti­tai­toa vas­taa­vaa työ­tä kon­ser­nin pii­ris­tä, hän jat­kaa.

Muu­tos­neu­vot­te­lut päät­ty­vät ar­vi­ol­ta lo­ka­kuun puo­li­vä­lis­sä. Jos Män­ty­ko­din sul­ke­mi­seen pää­dy­tään, asuk­kai­den pal­ve­lu- ja vuok­ra­so­pi­muk­sel­la on kuu­den kuu­kau­den ir­ti­sa­no­mi­sai­ka. Asuk­kail­le tar­jo­taan uu­si kor­vaa­va koti toi­ses­ta asu­mis­pal­ve­lu­yk­si­kös­tä.

Var­si­nais-Suo­men hy­vin­voin­ti­a­lue ja Es­pe­ri kar­toit­ta­vat yh­des­sä asuk­kai­den ja omais­ten kans­sa uu­sia asu­mis­pal­ve­lu­paik­ko­ja ja ovat hei­hin yh­tey­des­sä. Uu­siin hoi­va­ko­tei­hin on luon­nol­li­ses­ti mah­dol­lis­ta käy­dä myös tu­tus­tu­mas­sa.

– Olem­me erit­täin pa­hoil­lam­me ti­lan­tees­ta. Jos muu­tos­neu­vot­te­luis­sa pää­dy­tään Hoi­va­ko­ti Män­ty­ko­din sul­ke­mi­seen, tu­lem­me te­ke­mään kaik­kem­me, jot­ta asuk­kaat pää­se­vät siir­ty­mään uu­teen ko­tiin­sa rau­has­sa. Tär­kein­tä on var­mis­taa, et­tä kaik­ki asuk­kaat saa­vat uu­den, heil­le par­hai­ten so­vel­tu­van asu­mis­pal­ve­lu­pai­kan, alu­e­pääl­lik­kö Pat­rik Ekst­röm sa­noo.

– Au­tam­me asuk­kai­ta ja hei­dän lä­hei­si­ään kai­kin ta­voin kai­kis­sa mah­dol­li­sis­sa ky­sy­myk­sis­sä. Teem­me tii­vis­tä yh­teis­työ­tä hy­vin­voin­ti­a­lu­een kans­sa”, Ekst­röm to­te­aa.

Näköislehdet

Kysely