JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
4.5.2023 11.00

Ekosparraamon haku on auki

Le­a­der Ra­va­kan Ekos­par­raa­moon on haku au­ki 31.5. as­ti. Spar­raa­mos­ta Ra­va­kan toi­min­ta-alu­een yh­tei­söt saa­vat neu­von­ta- ja to­teu­tu­sa­pua oman nä­köi­siin­sä kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen rat­kai­sui­hin. Ekos­par­raa­mo on Le­a­der Ra­va­kan ke­hit­tä­mä kon­sep­ti, jo­hon en­sim­mäi­ses­sä vai­hees­sa vii­me vuon­na osal­lis­tui seit­se­män alu­een yh­dis­tys­tä. Se on in­noit­ta­nut myös mui­ta Le­a­der-ryh­miä ke­hit­tä­mään vas­taa­vaa toi­min­taa, ja hy­vien tu­los­ten in­noit­ta­ma­na avat­tiin uu­si haku.

Ekos­par­raa­mon kaut­ta tar­jo­taan Uu­den­kau­pun­gin, Veh­maan, My­nä­mä­en, Lai­ti­lan, Py­hä­ran­nan ja Rau­man alu­een yh­tei­söil­le mak­su­ton­ta neu­von­taa ja asi­an­tun­ti­ja-apua kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen edis­tä­mi­sek­si. Apua esi­mer­kik­si toi­min­nan suun­nit­te­luun tai tun­nis­tet­tu­jen on­gel­mien rat­ko­mi­seen.

Ekos­par­raa­mon voi kut­sua pai­kal­le esi­mer­kik­si, jos yh­tei­söä kiin­nos­taa ky­län tai yh­dis­tyk­sen kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen suun­ni­tel­man laa­ti­mi­nen, ta­pah­tu­man suun­nit­te­lu kes­tä­väm­mäk­si, ym­pä­ris­tö­kas­va­tus­ta edis­tä­vän ti­lai­suu­den, toi­min­nan tai tem­pauk­sen jär­jes­tä­mi­nen, pe­rus­taa niit­ty tai ky­lä­vil­jel­mä​, pa­ran­taa kier­rä­tys­tä, edis­tää pyö­räi­lyä, kimp­pa­kyy­te­jä tai ener­gi­an­sääs­töä, tai jär­jes­tää ta­pah­tu­ma tai työ­pa­ja, jol­la li­sä­tään ky­län osaa­mis­ta esi­mer­kik­si oma­va­rai­suu­des­sa, ym­pä­ris­töys­tä­väl­li­ses­sä pi­han­hoi­dos­sa ja ener­gia-asi­ois­sa.​

Ekos­par­raa­mo voi aut­taa myös löy­tä­mään yh­teis­työ­kump­pa­nei­ta ja sa­moi­hin ta­voit­tei­siin pyr­ki­viä ys­tä­vyy­syh­tei­sö­jä lä­hel­tä ja kau­em­paa.

Mu­kaan voi ha­kea kylä, yh­dis­tys, po­ruk­ka, rin­ki, naa­pu­rus­to, jouk­kue, ker­ho – mikä ta­han­sa ryh­mä tai yh­tei­sö. Osal­lis­tua voi pie­ni­kin sak­ki, mut­ta osal­lis­tu­mi­sen tu­lok­se­na syn­ty­vän suun­ni­tel­man, toi­min­nan, ta­pah­tu­man tai muun tuot­teen tu­lee hyö­dyt­tää laa­jem­paa jouk­koa tai ol­la hel­pos­ti mo­nis­tet­ta­vis­sa mui­den käyt­töön. Yh­tei­sön tu­lee toi­mia Le­a­der Ra­va­kan toi­mi­a­lu­eel­la.

Ra­vak­ka voi tu­kea Ekos­par­raa­mos­sa syn­ty­vien yleis­hyö­dyl­lis­ten kes­tä­vää ke­hi­tys­tä tu­ke­vien ide­oi­den to­teu­tus­ta 500–1500 eu­ron avus­tuk­sel­la. Ra­hoi­tus­ta ha­e­taan erik­seen, ja tuen myön­tä­mis­tä tar­kas­tel­laan ta­paus­koh­tai­ses­ti. 

Ha­ke­mus­ta var­ten riit­tää alus­ta­va idea. Li­sä­tie­to­ja saa Tii­na Saa­res­ran­nal­ta tii­na.saa­res­ran­ta@ra­vak­ka.fi, 044-7929005.

Ly­hy­en ha­ke­muk­sen voi täyt­tää suo­raan osoit­tees­sa: https//ra­vak­ka.fi/yh­dis­tyk­sil­le/kes­ta­va­ke­hi­tys/ekos­par­raa­mo­ha­ku/.

Näköislehdet

Kysely