JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
25.3.2021 11.30

Digitukea saatavilla Ukipoliksesta

Uki­po­lis Oy on Vak­ka-Suo­men kun­tien omis­ta­ma ke­hit­tä­mi­so­sa­keyh­tiö, jos­sa hank­keil­la tu­e­taan Vak­ka-Suo­men kun­tien ke­hit­tä­mis­työ­tä. Mir­va Sa­lo­nen toi­mii Uki­po­lis Oy:ssä muun mu­as­sa Asu­kas­luot­saus-hank­keen pro­jek­ti­pääl­lik­kö­nä.

– Hank­keen tar­koi­tuk­se­na on tar­jo­ta apua Vak­ka-Suo­men alu­eel­le muut­ta­vil­le. Osa­na han­ket­ta alet­tiin ke­hit­tää omaa säh­köis­tä pal­ve­lu­a­lus­taa Mo­bii­li­luot­sia, jon­ka ke­hi­tys­työ­tä jat­ke­taan oma­na pi­lot­ti­hank­kee­na Vak­ka-Suo­mes­sa. Li­säk­si täl­lä het­kel­lä on käyn­nis­sä Työ- ja elin­kei­no­mi­nis­te­ri­ön ra­hoit­ta­ma Maa­han­muut­ta­jien oh­jaus ja neu­von­ta­pal­ve­lu­jen -ke­hit­tä­mis­han­ke, Sa­lo­nen ker­too.

Lä­hes kaik­ki pal­ve­lut ovat ny­ky­ään di­gis­sä. Asu­kas­luot­saus-hank­kees­sa Vak­ka-Suo­men alu­een uu­sia asuk­kai­ta on neu­vot­tu esi­mer­kik­si asun­non­haus­sa ja ha­ku­vah­din te­os­sa. Tu­kea saa­te­taan tar­vi­ta jo oi­kei­den ha­ku­sa­no­jen va­lin­nas­sa.

– Tar­jo­am­me mo­ni­puo­lis­ta si­säl­tö­neu­von­taa ja di­gi­taa­lis­ten pal­ve­lu­jen käy­tön tu­kea. Li­säk­si au­tam­me Maa­han­muut­to­vi­ras­ton pal­ve­luis­sa esi­mer­kik­si työ­hön tai per­he­si­tee­seen pe­rus­tu­vien oles­ke­lu­lu­pien, EU-alu­eel­ta tu­le­vien re­kis­te­röin­nin ja kan­sa­lai­suus­ha­ke­mus­ten kans­sa sekä ha­ke­mus­ten liit­tei­den liit­tä­mi­ses­sä. Au­tam­me myös päi­vä­hoi­to-, opis­ke­lu- ja työ­paik­ko­jen haus­sa sekä esi­mer­kik­si työ­paik­kail­moi­tuk­siin vas­taa­mi­ses­sa. Tu­kea tar­vi­taan niin ikään lo­mau­tuk­siin liit­ty­vien työt­tö­myys­kor­vaus­ten ja työt­tö­mäk­si il­moit­tau­tu­mis­ten suh­teen.

– Ta­val­li­sim­pia pul­mia ovat eri­lai­set re­kis­te­röi­ty­mi­set ja si­vus­toil­le kir­jau­tu­mi­set. Asi­ak­kaat ei­vät tie­dä, mi­ten re­kis­te­röi­ty­mi­nen teh­dään ja mil­lai­sia tun­nuk­sia, esi­mer­kik­si säh­kö­pos­ti­o­soi­te tai pank­ki­tun­nuk­set, eri pal­ve­lui­den käyt­töön tar­vi­taan.

Mo­nil­la tu­kea tar­vit­se­vil­la on käy­tös­sään ai­no­as­taan äly­pu­he­lin. Ha­ke­muk­siin tar­vi­taan kui­ten­kin usein mo­ni­muo­toi­sem­pia di­gi­taa­li­sia lait­tei­ta. Tu­kea tar­vit­se­vil­le an­ne­taan mah­dol­li­suus käyt­tää ha­ke­mus­ten täy­tös­sä tie­to­ko­net­ta, skan­ne­ria ja tu­los­tin­ta.

Asi­ak­kai­den val­miu­det di­gi­taa­lis­ten pal­ve­lu­jen käyt­töön vaih­te­le­vat suu­res­ti. Oman haas­teen­sa tuo myös se, et­tä mo­net asi­ak­kaat tar­vit­se­vat kie­lel­lis­tä tu­kea asi­oin­tiin. Suo­mes­sa vi­ra­no­mai­sa­si­oin­ti on yleen­sä mah­dol­lis­ta ai­no­as­taan suo­men tai ruot­sin kie­lel­lä.

Hen­ki­lö­a­si­ak­kai­den li­säk­si di­gi­tu­kea ja neu­von­ta­pal­ve­lui­ta tar­jo­taan myös työ­nan­ta­jil­le ja eri or­ga­ni­saa­ti­oil­le.

– Di­gi­tu­ki on to­del­la tär­ke­ää. Asi­a­kas­kun­tam­me di­gi­tai­dot ja -val­miu­det ovat mo­ni­nai­set. Kär­si­väl­li­syys on tär­ke­ää sekä di­gi­tu­en an­ta­jal­le et­tä tuen tar­vit­si­jal­le. Ai­na lait­teet ja jär­jes­tel­mät ei­vät toi­mi odo­te­tus­ti, Sa­lo­nen to­te­aa.

– Au­tam­me ja tu­em­me ai­na mie­lel­läm­me. Kan­nus­tam­me kaik­kia tuen tar­vit­si­joi­ta ot­ta­maan roh­ke­as­ti yh­teyt­tä. Apua ha­ke­mal­la pää­see usein eteen­päin no­pe­am­min, kuin oman yri­tyk­sen ja ereh­dyk­sen kaut­ta. Ha­lu­am­me roh­kais­ta myös työ­nan­ta­jia ot­ta­maan mei­hin yh­teyt­tä.

Näköislehdet

Kysely