JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
15.12.2021 13.36

Asepalveluksen aloittaville influ­ens­sa­ro­ko­tukset U-sotessa

THL suo­sit­te­lee tam­mi­kuus­sa ase­pal­ve­luk­sen aloit­ta­vil­le inf­lu­ens­sa­ro­kot­teen ot­ta­mis­ta jo en­nen pal­ve­luk­sen al­kua. Ase­pal­ve­luk­sen aloit­ta­vat kuu­lu­vat inf­lu­ens­sa­ro­ko­tus­ten koh­de­ryh­mään ja ro­ko­te on heil­le mak­su­ton.

Inf­lu­ens­sa­ro­ko­te vä­hen­tää inf­lu­ens­sas­ta joh­tu­via kuo­le­mia sekä sai­raa­la- ja lai­tos­hoi­to­ja, va­ka­van inf­lu­ens­san il­maan­tu­mis­ta ja jäl­ki­tau­te­ja, ku­ten kor­va­tu­leh­duk­sia, keuh­ko­put­ken­tu­leh­duk­sia, keuh­ko­kuu­mei­ta sekä sy­dä­nin­fark­te­ja ja ai­vo­ve­ren­kier­ron häi­ri­öi­tä. Inf­lu­ens­sa­vi­rus le­vi­ää tii­viis­ti asu­tuis­sa olo­suh­teis­sa hel­pos­ti ja se voi ai­heut­taa ter­veel­le­kin ai­kui­sel­le ra­ju­ja oi­rei­ta.

Mi­kä­li ase­pal­ve­luk­sen aloit­ta­va ei ole saa­nut inf­lu­ens­sa­ro­ko­tet­ta en­nen ase­pal­ve­luk­sen al­ka­mis­ta, voi­daan ro­ko­te an­taa myös pal­ve­luk­seen as­tu­es­sa. Ro­ko­te­suo­ja syn­tyy noin kah­den vii­kon ku­lu­es­sa ro­kot­teen ot­ta­mi­ses­ta, ei­kä al­ku­vuo­des­ta an­net­tu ro­ko­te vält­tä­mät­tä eh­di an­taa riit­tä­vää suo­jaa en­nen inf­lu­ens­sa­e­pi­de­mi­an al­ka­mis­ta.

Uu­den­kau­pun­gin yh­teis­toi­min­ta-alu­eel­la (U-sote) inf­lu­ens­sa­ro­kot­teet ja­e­taan ter­veys­neu­vo­lois­sa. Ajan­va­raus ta­pah­tuu en­si­si­jai­ses­ti säh­köi­ses­sä ajan­va­raus­pal­ve­lus­sa. Jos sii­hen ei ole mah­dol­li­suut­ta, ajan voi va­ra­ta pu­he­li­mit­se ta­kai­sin­soit­to­pal­ve­lus­ta 02 4612 517.

Näköislehdet

Kysely