JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
18.12.2023 15.11

Asemantien nopeuksia esitetään alennettavaksi

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en tek­ni­nen lau­ta­kun­ta esit­tää Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kuk­sel­le, et­tä Ase­man­tiel­lä ole­vaa taa­ja­ma­merk­kiä siir­re­tään kes­kus­tan suun­nas­ta kat­so­en run­saan puo­len ki­lo­met­rin ver­ran Ase­man suun­taan.

Täl­löin tu­li­si­vat pois­tet­ta­vak­si ky­sei­sel­tä vä­lil­tä ny­kyi­set eril­li­set 50 ja 60 km/h lii­ken­ne­mer­kit.

Taa­ja­ma­mer­kin siir­to tuli lau­ta­kun­nan kä­sit­te­lyyn yk­si­tyis­hen­ki­lön te­ke­män pyyn­nön poh­jal­ta.

Pyyn­nös­sä muis­tu­te­taan, et­tä sil­loin, kun taa­ja­ma­mer­kin paik­ka on jos­kus mää­ri­tel­ty, ei Mul­lon ei­kä Hiit­ti­ön pien­ta­lo­a­lu­ei­ta vie­lä ol­lut, eli olo­suh­teet ovat muut­tu­neet mer­kit­tä­väs­ti. Siir­to pa­ran­tai­si huo­mat­ta­vas­ti ja­lan­kul­ki­joi­den ja pyö­räi­li­jöi­den tur­val­li­suut­ta, kun vä­lis­tä pois­tuu 60 km/h no­peu­sa­joi­tus.

Lau­ta­kun­ta esit­tää, et­tä huo­nos­sa kun­nos­sa ole­vat taa­ja­ma­mer­kit siir­ron yh­tey­des­sä myös uu­si­taan.

Li­säk­si lau­ta­kun­ta eh­dot­taa Ely-kes­kuk­sel­le, et­tä uu­den taa­ja­ma­mer­kin ja Su­ni­lan­tien ris­teyk­seen jää­vän osuu­den no­peus­ra­joi­tus alen­ne­taan 80:stä 60 ki­lo­met­riin tun­nis­sa, kos­ka koh­tees­sa on paha mut­ka ja huo­no nä­ky­vyys.

My­nä­mä­en kun­taan on tul­lut usei­ta yh­tey­de­not­to­ja Kirk­ko­ka­dun ja Ylä­neen­tien ris­teyk­ses­sä ole­vaan Val­ta­tie 8:n ali­kul­ku­tun­ne­liin mä­räl­lä sääl­lä ker­ty­väs­tä ve­des­tä. Ely-kes­kus on il­moit­ta­nut, et­tä se ryh­tyy sel­vit­tä­mään ja kor­jaa­maan vi­kaa.

Näköislehdet

Kysely