JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Annika Kaskinen kasvoi 4H:ssa kerholaisesta ohjaajaksi ja yrittäjäksi.

Annika Kaskinen kasvoi 4H:ssa kerholaisesta ohjaajaksi ja yrittäjäksi.

Arkisto / Jenni Kylänpää

Uutiset
Mynämäki
4.4.2022 16.00

Annika Kaskiselle merkittävä valta­kun­nal­linen 4H-stipendi

4H-sää­tiö myön­tää vuo­sit­tain sti­pen­de­jä an­si­oi­tu­neil­le nuo­ril­le sekä ak­tii­vi­ses­ti 4H:n toi­min­nas­sa mu­ka­na ole­vil­le hen­ki­löil­le. Val­ta­kun­nal­li­set sti­pen­dit ja­et­tiin maa­nan­tai­na Sää­ty­ta­lol­la Hel­sin­gis­sä.

Niis­tä suu­rin on 1000 eu­ron ar­voi­nen Ee­no Pusa -sti­pen­di, jon­ka saa An­ni­ka Kas­ki­nen Meri-Va­kan 4H-yh­dis­tyk­ses­tä. Kas­ki­nen on ol­lut mu­ka­na 4H-toi­min­nas­sa 20 vuo­den ajan ja eh­ti­nyt teh­dä lä­hes kaik­kea, mitä 4H:ssa on ol­lut tar­jol­la.

Yrit­tä­jä­hen­ki­syys on nä­ky­nyt An­ni­kan 4H-har­ras­tuk­ses­sa nuo­res­ta läh­tien. Jo 13-vuo­ti­aa­na hän tie­na­si ra­hat en­sim­mäi­seen kan­net­ta­vaan tie­to­ko­nee­seen­sa myy­mäl­lä ham­mas­har­jo­ja 4H-yh­dis­tyk­sen va­rain­han­kin­ta­na. 13-vuo­ti­aa­na hän myös pe­rus­ti en­sim­mäi­sen 4H-yri­tyk­sen­sä, toi­mi­a­la­na lem­mik­kien hoi­to ja it­se­teh­dyt ko­rut.

Myö­hem­min yri­tyk­sen toi­mi­a­la muut­tui, ja va­lo­ku­vau­sy­ri­tys Pho­to­kas­ki­nen on pääs­syt val­ta­kun­nal­li­sen 4H-yri­tys­kil­pai­lun fi­naa­liin as­ti. An­ni­ka on ke­hit­tä­nyt yri­tys­tään yh­des­sä Nor­de­an yri­ty­soh­jaa­jan kans­sa, ja in­nos­ta­nut mui­ta nuo­ria 4H-yrit­tä­jyy­teen.

Yrit­tä­jyy­den ohel­la An­ni­ka on toi­mi­nut vuo­sia ker­ho­noh­jaa­ja­na muun mu­as­sa hep­pa­ker­hos­sa ja kep­pi­he­vos­ker­hos­sa. Lä­hi­hoi­ta­ja­o­pin­nois­sa oh­jaus­ko­ke­mus huo­mi­oi­tiin osaa­mis­pis­tei­nä.

An­ni­ka on hoi­ta­nut Rei­lu Teko -lan­noi­te­säk­kien ke­räys­pis­tet­tä ja sekä me­tal­lin­ke­räys­tä. Hän on myös ol­lut jär­jes­tä­mäs­sä pai­kal­li­syh­dis­tyk­sen ta­pah­tu­mia, esi­mer­kik­si trak­to­ri­ki­so­ja ja koi­rien match show­ta.

Täl­lä het­kel­lä An­ni­ka työs­ken­te­lee lä­hi­hoi­ta­ja­na, mut­ta hä­nel­lä on suun­ni­tel­mis­sa pää­toi­mi­nen yrit­tä­jyys.

– 4H mah­dol­lis­ti myös mi­nun en­sim­mäi­set ke­sä­työ­ni ja sitä kaut­ta en­sim­mäi­sen oman kan­net­ta­va­ni ja ka­me­ra­ni han­kin­nan. Näi­den ta­ka­na on mo­nen mon­ta pol­ku­pyö­rän pol­kai­sua ja hi­ki­pi­sa­roi­ta, mut­ta kuin­ka yl­peä olin­kaan ne ihan it­se an­sait­tu­a­ni, ker­toi An­ni­ka Kas­ki­nen kii­tos­pu­hees­saan.

4H-yrit­tä­jyys on jat­ku­nut jo 11 vuot­ta, ja An­ni­ka kiit­tää 4H:lta saa­man­sa opin yrit­tä­jyy­des­tä ol­leen kul­la­nar­vois­ta.

– Täs­tä on hyvä jat­kaa koh­ti pk-yrit­tä­jän uraa ja eh­kä jo­nain päi­vä­nä voin ol­la it­se se työ­nan­ta­ja ja an­taa työ­tä muil­le. Il­man 4H-yrit­tä­jyyt­tä en us­ko, et­tä mi­nus­ta oli­si kos­kaan tul­lut yrit­tä­jää. Nyt olen sii­hen saa­nut kas­vaa 4H-yrit­tä­jyy­den kaut­ta kuin huo­maa­mat­ta, sa­noi An­ni­ka.

Nuor­ten 4H-sti­pen­deis­sä pal­kit­se­mis­pe­rus­tee­na on pit­kä­ai­kai­nen, mo­ni­puo­li­nen, tu­lok­sel­li­nen ja edel­leen jat­ku­va 4H-har­ras­tus.

Va­kan alu­eel­le tuli myös 350 eu­ron Sa­ta­kun­nan 4H-sti­pen­di, jon­ka sai Ee­ro Haa­pa­nie­mi Uu­si­kau­pun­ki-Ka­lan­ti 4H-yh­dis­tyk­ses­tä.

Näköislehdet

Kysely