JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
11.4.2023 10.02

Aktiivisia talviliikkujia Ugissa ja Kustavissa

Lou­nais-Suo­men Lii­kun­ta ja Ur­hei­lu ry sekä alu­een kun­tien lii­kun­ta­toi­mien tois­ta ker­taa jär­jes­tä­män Tal­vi­liik­ku­ja -kam­pan­jan al­le 5000 asuk­kaan sar­jan voit­ti Kus­ta­vin kun­ta, yli 5000 asuk­kaan sar­jan Par­ka­non kau­pun­ki ja yli 10 000 asuk­kaan sar­jan Uu­si­kau­pun­ki.

Kam­pan­jan ta­voit­tee­na oli haas­taa ja mo­ti­voi­da kai­ken ikäi­siä ja ta­soi­sia lou­nais­suo­ma­lai­sia liik­ku­maan tal­ven ul­ko­lii­kun­ta­la­jeis­sa: hiih­to, kä­ve­ly, sau­va­kä­ve­ly, juok­su, lu­mi­ken­käi­ly, pot­ku­kelk­kai­lu, luis­te­lu, ret­ki­luis­te­lu, pyö­räi­ly ja maas­to­pyö­räi­ly, sekä so­vel­ta­va lii­kun­ta.

Hiih­to oli yli­voi­mai­ses­ti eni­ten kir­ja­tuin laji, jon­ka jäl­keen tuli kä­ve­ly sekä tal­vi­pyö­räi­ly. Myös pot­ku­kelk­kai­lu oli saa­nut pal­jon suo­ri­tus­ki­lo­met­re­jä.

– Vä­lil­lä lauh­tu­nut keli ja sii­tä joh­tu­nut huo­no lu­mi­ti­lan­ne nä­kyi esi­mer­kik­si luis­te­lus­sa, ret­ki­luis­te­lus­sa ja lu­mi­ken­käi­lys­sä, sekä tie­ten­kin myös ko­ko­nais­tu­lok­ses­sa. Mut­ta uu­sia mo­bii­li­so­vel­luk­sen käyt­tä­jiä taas saa­tiin pal­jon li­sää, mis­tä on hyvä jat­kaa koh­ti Haas­te­pyö­räi­ly kam­pan­jaa, to­te­aa Lii­kun ter­veys­lii­kun­nan ke­hit­tä­jä Juha Kos­ke­lo.

Suo­ri­tuk­set kir­jat­tiin pää­sään­töi­ses­ti mo­bii­li­kir­jauk­si­na, mut­ta myös lii­kun­ta­kort­te­ja ja kir­jaus­vih­ko­ja oli käy­tös­sä osas­sa kun­nis­sa. Tal­vi­liik­ku­ja -kam­pan­jas­sa oli mu­ka­na 38 kun­taa, jot­ka ki­sai­li­vat kol­mes­sa eri sar­jas­sa. Tu­lok­set ja si­joi­tuk­sen mää­rää kir­ja­tut ki­lo­met­rit suh­teu­tet­tu­na kau­pun­gin / kun­nan asu­kas­lu­kuun.

Iso­jen kun­tien sar­jas­sa Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa kir­jat­tiin 24240 ki­lo­met­riä, mikä on 1,60 ki­lo­met­riä per asu­kas. Va­kan alu­eel­ta Naan­ta­li oli sa­mas­sa sar­jas­sa si­jal­la 9. Ki­lo­met­re­jä kir­jat­tiin kaik­ki­aan 4324, mikä on 0,22 per asu­kas.

My­nä­mä­en kun­ta oli kes­ki­ko­kois­ten yli 5000 asuk­kaan kun­tien jou­kos­sa kol­mas ja Mas­ku kym­me­nes. My­nä­mä­es­sä ki­lo­met­re­jä kir­jat­tiin 8863 eli 1,17 per asu­kas ja Mas­kus­sa 1744 eli 0,18 per asu­kas.

Pien­ten kun­tien sar­jas­sa Kus­ta­vis­sa kir­jat­tiin ki­lo­met­re­jä 10664 eli pe­rä­ti 11,15 per asu­kas. Tai­vas­sa­lo oli sar­jan kol­man­te­na 12685 ki­lo­met­ril­lä eli 7,52 per asu­kas. Veh­maa oli kah­dek­sas 4765 ki­lo­met­ril­lä, mikä on 2,13 per asu­kas. Nou­si­ai­nen oli si­jal­la 16, kun ki­lo­met­re­jä ker­tyi 1096 eli 0,24 per asu­kas.

Näköislehdet

Kysely