JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
10.11.2020 18.50

Akselin asiakkaille perus­ter­vey­den­huolto ja erikois­sai­raan­hoito samaan digipalveluun

Pe­rus­tur­va­kun­ta­yh­ty­mä Ak­se­li on ot­ta­nut käyt­töön uu­den ajan­va­rauk­sen verk­ko­pal­ve­lun, jos­sa pää­see kir­jau­tu­maan sa­mas­sa pal­ve­lus­sa sekä pe­rus­ter­vey­den­huol­lon et­tä eri­kois­sai­raan­hoi­don pal­ve­lui­hin.

– Asi­ak­kaat voi­vat tar­kas­tel­la ai­ko­jaan muun mu­as­sa suun ter­vey­den­huol­los­sa ja inf­lu­ens­sa­ro­ko­tus­pal­ve­luis­sa. Lop­pu­vuo­den ai­ka­na verk­ko­pal­ve­lu laa­je­nee tie­tyin osin myös alu­een neu­vo­la­pal­ve­lui­hin, Ak­se­lin ter­veys­pal­ve­lu­jen pal­ve­lu­lin­ja­joh­ta­ja Su­san­na Leh­ti­ran­ta ker­too.

Ero­na ai­em­paan on, et­tä po­ti­la­sa­si­a­kas voi pal­ve­lus­sa pait­si siir­tää ja pe­rua, myös va­ra­ta ha­lu­a­man­sa ajan. Li­säk­si hän voi tar­kas­tel­la ajan­va­rauk­si­aan. Asi­a­kas nä­kee ai­kaa va­ra­tes­saan kaik­ki toi­mi­pai­kat, jois­sa hä­nel­le mää­rät­ty tut­ki­mus tai toi­men­pi­de voi­daan teh­dä.

– Va­lin­nan va­paus on kas­va­nut. Po­ti­las voi nyt va­li­ta it­sel­leen so­pi­van toi­mi­pai­kan, jos hän on töis­sä tai lo­mai­lee eri paik­ka­kun­nal­la kuin mis­sä asuu, Ra­di­o­lo­gi­an koor­di­noi­va so­vel­lu­sa­si­an­tun­ti­ja Turk­ka Här­mä täs­men­tää.

Tyk­sin ja lä­hi­kun­tien uu­si ajan­va­raus­pal­ve­lu li­sää po­ti­la­sa­si­ak­kai­den va­lin­nan va­paut­ta ja hel­pot­taa ajan­va­rauk­sen te­ke­mis­tä eri­kois­sai­raan­hoi­don pal­ve­lui­hin. Seu­raa­va as­kel on pal­ve­lun käyt­töö­not­ta­mi­nen kol­mel­la kie­lel­lä.

Po­ti­la­sa­si­a­kas voi pal­ve­lus­sa va­ra­ta, siir­tää, pe­rua ja tar­kas­tel­la omia pe­rus­ter­vey­den­huol­lon ja eri­kois­sai­raan­hoi­don ajan­va­rauk­si­aan.

Pal­ve­lu on otet­tu käyt­töön Tyk­sin eri­kois­sai­raan­hoi­don pal­ve­lut Or­tos­sa, ra­di­o­lo­gi­an vas­tuu­a­lu­eel­la (Var­si­nais-Suo­men ku­van­ta­mis­kes­kus, VSKK) sekä Las­ten ja nuor­ten kli­ni­kal­la ja psy­ki­at­ri­an pal­ve­luis­sa. Tyk­sin Nais­tenk­li­ni­kan asi­ak­kaat ovat voi­neet syys­kuus­ta läh­tien hyö­dyn­tää uut­ta verk­ko­pal­ve­lua ai­em­paa laa­jem­min.

Uu­si verk­ko­pal­ve­lu mah­dol­lis­taa en­sim­mäis­tä ker­taa Suo­mes­sa eri­kois­sai­raan­hoi­don lä­het­teen yh­dis­tä­mi­sen suo­raan po­ti­laan ajan­va­rauk­seen. Ai­em­min reit­ti lää­kä­rin te­ke­mäs­tä lä­het­tees­tä ajan­va­rauk­seen on vaa­ti­nut po­ti­laal­ta pu­he­li­mit­se teh­tä­vää ajan­va­raus­ta.

– Kun po­ti­laan ter­veys­kes­kuk­ses­ta saa­ma lä­he­te esi­mer­kik­si rönt­gen­tut­ki­muk­siin on vas­taa­no­tet­tu Tyk­sis­sä, asi­a­kas voi it­se teh­dä ajan­va­rauk­sen tut­ki­muk­seen verk­ko­pal­ve­lus­sa, Här­mä ker­too.

Ajan­va­raus­pal­ve­lun on jo huo­mat­tu vä­hen­tä­vän ai­ko­jen pe­ruu­tuk­sia ja siir­tä­mis­tä. It­se teh­ty va­raus aut­taa po­ti­la­sa­si­a­kas­ta myös pa­rem­min muis­ta­maan va­raa­man­sa ajan.

–  En­si vuo­den ai­ka­na ta­voit­teem­me on ot­taa pal­ve­lu käyt­töön myös fy­si­o­te­ra­pi­as­sa ja neu­vo­la­pal­ve­lu­jen ajan­va­rauk­sis­sa, Su­san­na Leh­ti­ran­ta ker­too.

Näköislehdet

Kysely