JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
18.3.2022 11.25

Akseli-kunnat etsivät logoa pyörä­mat­kai­lu­rei­tis­tölle

Ak­se­li-kun­tien pyö­rä­mat­kai­lun ke­hit­tä­mis­han­ke on eden­nyt vai­hee­seen, jos­sa kar­tal­le on laa­dit­tu reit­tieh­do­tus uu­dek­si rei­tis­tök­si Mas­kun, My­nä­mä­en ja Nou­si­ais­ten alu­eel­le. Eri reit­ti­vaih­to­eh­to­ja on kier­ret­ty kat­sas­ta­mas­sa maas­tos­sa. Li­säk­si eh­do­tuk­sia on saa­tu alu­een jär­jes­töil­tä ja yk­si­tyi­sil­tä hen­ki­löil­tä.

Uu­den pyö­rä­mat­kai­lu­rei­tis­tön pi­tuus on lä­hes 200 ki­lo­met­riä. Rei­tis­tö ja­kau­tuu pää- ja si­vu­reit­tei­hin, jo­ten se on mah­dol­lis­ta pyö­räil­lä joko ko­ko­naan tai pie­nem­mis­sä osuuk­sis­sa. Uu­si rei­tis­tö on mah­dol­lis­ta saa­vut­taa pyö­räi­ly-yh­teyk­sien kaut­ta myös Tu­rus­ta, Naan­ta­lis­ta ja Veh­maal­ta sekä Ku­han­kuo­non ret­kei­ly­rei­tis­töl­tä ja Kur­jen­rah­kan kan­sal­lis­puis­tos­ta.

Li­säk­si rei­tis­tön kans­sa rin­nak­kain kul­kee osan mat­kaa eu­roop­pa­lai­nen Eu­ro­ve­lo 10 -pyö­rä­mat­kai­lu­reit­ti As­kais­ten ja Mie­tois­ten kaut­ta My­nä­mä­en kir­kol­le ja siel­tä edel­leen Suur­ta Pos­ti­tie­tä Veh­maan suun­taan.

Uu­si rei­tis­tö on laa­dit­tu pää­o­sin kun­tien tai Ely-kes­kuk­sen yl­lä­pi­tä­mil­le maan­teil­le, ka­duil­le ja pyö­rä­teil­le. Mah­dol­li­sis­ta yk­si­tyis­tie­o­suuk­sis­ta käy­dään vie­lä jat­kos­sa tar­kem­mat kes­kus­te­lut tie­kun­tien kans­sa ja pyy­de­tään tar­vit­ta­vat lu­vat nii­den käyt­töön. Lo­pul­li­nen rei­tis­tö vie­dään kar­tal­le en­sin säh­köi­ses­sä muo­dos­sa ja li­säk­si sen reit­ti­o­suuk­sis­ta laa­di­taan myös se­los­tuk­set. Rei­tis­töl­le on tar­koi­tus suun­ni­tel­la ja to­teut­taa var­si­nai­set opas­teet ja vii­tat ny­kyi­sen hank­keen jäl­keen.

Ak­se­li-kun­tien uu­del­le pyö­rä­mat­kai­lu­rei­tis­töl­le et­si­tään nyt omaa tun­nus­ta eli lo­goa suun­nit­te­lu­kil­pai­lun avul­la. Sel­ke­äs­ti tun­nis­tet­ta­vaa lo­goa on tar­koi­tus käyt­tää maas­toon tu­le­vien reit­ti­o­pas­tei­den li­säk­si uu­den pyö­rä­mat­kai­lu­rei­tis­tön tun­ne­tuk­si te­ke­mi­ses­sä niin kun­tien asuk­kail­le kuin mat­kai­li­joil­le­kin.

Lo­go­kil­pai­luun voi­vat kaik­ki ha­luk­kaat ot­taa osaa. Se ta­pah­tuu lä­het­tä­mäl­lä joko kuva tai piir­ros lo­gos­ta, joka ku­vaa uut­ta pyö­rä­mat­kai­lu­rei­tis­töä ja Ak­se­li-kun­tien koh­de­a­lu­et­ta. Reit­ti­lo­gon on ol­ta­va riit­tä­vän in­for­ma­tii­vi­nen ja alu­eel­le oma­lei­mai­nen, mut­ta mah­dol­li­sim­man yk­sin­ker­tai­ses­ti piir­ret­ty, jot­ta sitä voi hyö­dyn­tää reit­ti­o­pas­teis­sa.

Ku­vaan tai piir­rok­seen voi ha­lu­tes­saan myös liit­tää ly­hy­en se­los­tuk­sen, mi­ten lo­gon idea syn­tyi ja mi­ten se liit­tyy Ak­se­li-kun­tien pyö­rä­mat­kai­lu­rei­tis­töön. Hank­keen työ­ryh­mä va­lit­see kai­kis­ta kil­pai­luun osal­lis­tu­neis­ta par­haan lo­go­eh­do­tuk­sen. Voit­ta­ja pal­ki­taan 150 eu­ron lah­ja­kor­til­la pai­kal­li­siin ur­hei­lu- tai hy­vin­voin­ti­liik­kei­siin.

Lo­go­eh­do­tus lä­he­te­tään joko skan­nat­tu­na osoit­tee­seen juk­ka.sii­ko­nen@nou­si­ai­nen.fi tai kir­jal­li­se­na Nou­si­ais­ten kun­ta, Moi­si­on­tie 19, 21270 Nou­si­ai­nen (kuo­reen mer­kin­tä ”Lo­go­kil­pai­lu”) maa­lis­kuun lop­puun men­nes­sä. Kil­pai­lun tu­lok­set jul­kais­taan kun­tien ko­ti­si­vuil­la 8.4. al­ka­en.

Ak­se­li-kun­tien pyö­rä­mat­kai­lun ke­hit­tä­mis­hank­keen to­teut­ta­vat Mas­kun, My­nä­mä­en ja Nou­si­ais­ten kun­nat. Han­ke on saa­nut tu­kea Le­a­der Ra­va­kan ja Le­a­der Var­sin Hy­vän kaut­ta Eu­roo­pan maa­seu­tu­ra­has­tos­ta. Han­ke kes­tää elo­kuun lop­puun as­ti.

Näköislehdet

Kysely