JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
18.4.2024 15.00

20. lottien hemmot­te­lu­päivä

An­ne-Maj Ris­ti­mä­ki

Li­ons Club Naan­ta­li-Rai­sio jär­jes­ti 20. lot­tien hem­mot­te­lu­päi­vän sun­nun­tai­na 14.4. Naan­ta­lin kyl­py­läs­sä. Har­maas­ta ja ko­le­as­ta sääs­tä huo­li­mat­ta, tun­nel­ma oli iloi­nen ja läm­min­hen­ki­nen, kun lo­tat, pik­ku­lo­tat, so­ta­ve­te­raa­nien ja –in­va­li­dien puo­li­sot sekä les­ket pää­si­vät kes­kus­te­le­maan ja vaih­ta­maan kuu­lu­mi­sia jo pe­rin­teek­si muo­dos­tu­nees­sa juh­las­sa.

Lot­ta­toi­mi­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Ee­va Har­ju­lah­ti ava­si ti­lai­suu­den ko­hot­ta­mal­la mal­jan kai­kil­le läs­nä­o­li­joil­le. Pu­hees­saan hän si­tee­ra­si kir­jaa Lot­ta Svärd 1939-1940, jos­sa lo­tat ja pik­ku­lo­tat ker­to­vat mm. aja­tuk­sis­taan ja ko­ke­muk­sis­taan tal­vi­so­dan ajal­ta. Tär­ke­ää oli myös vä­lit­tää so­ti­lail­le aja­tuk­sia po­si­tii­vi­sis­ta ja ar­ki­sis­ta, ta­val­li­sis­ta asi­ois­ta.

Ter­veh­dyk­siä ti­lai­suu­teen toi­vat myös Naan­ta­lin seu­ra­kun­nan seu­ra­kun­ta­pas­to­ri An­nuk­ka Lind­berg, joka vä­lit­ti myös rip­pi­kou­lu­lais­ten kii­tok­set vie­rail­le. So­ta­ve­te­raa­nien ja –in­va­li­dien ter­veh­dyk­set toi­vat Riit­ta Räik­kä sekä Jar­mo Leh­ti­sa­lo.

Hem­mot­te­lu­päi­vään kuu­luu myös oh­jel­maa. Täl­lä ker­taa oh­jel­mas­sa oli Au­rin­ko­jump­pa, jota esit­ti­vät Naan­ta­lin Voi­mis­te­li­joi­den äi­dit vau­voi­neen sekä 4-vuo­ti­aat voi­mis­te­lu­kou­lu­lai­set oh­jaa­ji­naan Pau­lii­na Aho­vaa­ra ja Vir­ve Vuo­ris­to. Nämä pie­net esiin­ty­jät sai­vat hy­myn nou­se­maan jo­kai­sen huu­lil­le.

Sä­vel­ter­veh­dyk­sen toi Kai­vo­ka­tu Swing Band so­lis­ti­naan Mert­tu-Mari Huo­po­nen.

Naan­ta­lin kyl­py­län keit­tiö oli jäl­leen on­nis­tu­nut loih­ti­maan mait­ta­van me­nun al­ku-, pää- ja jäl­ki­ruo­ki­neen Kai­vo­ka­tu Swing Ban­din soit­ta­es­sa taus­tal­la.

Ti­lai­suu­des­sa myös sana oli va­paa. Ali­na Lau­ri­lan kir­joit­ta­mia herk­kiä ru­no­ja esit­ti Riit­ta Räik­kä sekä Syl­vi Hai­kal­ta saim­me kuul­la pik­ku­lo­tan il­ta­ru­kouk­sen.

Täl­lä­kin ker­taa ti­lai­suus päät­tyi Var­si­nais-Suo­ma­lais­ten lau­luun. Ar­voi­sat vie­raat kul­je­tet­tiin ko­tei­hin­sa su­lat­te­le­maan päi­vän an­tia mu­ka­naan saa­ris­to­lais­lei­pä, ruu­su, Ja­lo­peu­ra leh­ti sekä pal­jon uu­sia aja­tuk­sia, eh­kä tut­ta­vuuk­si­a­kin. Tämä päi­vä oli jäl­leen mie­leen pai­nu­va niin vie­rail­le kuin ti­lai­suu­den jär­jes­tä­jil­le.

Näköislehdet

Kysely