JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Taatelikakku.

Taatelikakku.

Kulttuuri
19.12.2025 9.00

Perjan­tai­re­septi: Vastustamaton joulukakku

250 gram­maa taa­te­lia

200 gram­maa voi­ta

Noin lit­ra vet­tä

Kei­tel­lään peh­me­äk­si möm­mök­si.

Möm­mön keit­te­lyn ai­ka­na vat­ka­taan:

4 mu­naa

200 g fa­rii­ni­so­ke­ria

… vaah­dok­si, jos on vat­kain. El­lei ole, niin vat­ka­taan sen ver­ran kuin jak­saa.

Kun taa­te­li­möm­mö on val­mis ja vä­hän jääh­ty­nyt, li­sä­tään jouk­koon

2 dl ker­maa,

… jot­ta möm­mö jääh­tyy li­sää, min­kä jäl­keen va­ro­vas­ti li­sä­tään:

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl soo­daa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria (jos ha­lu­aa lait­taa)

Sit­ten lai­te­taan se­ok­seen vuo­kaan, mikä sat­tuu ole­maan. Jos on kui­va­kak­ku­vuo­ka, niin se on oi­kein so­pi­va. Mut­ta jos ei ole, niin la­sag­ne­vuo­ka, pii­rak­ka­vuo­ka tai mikä vain här­pä­ke käy. Vuo­ka pi­tää kui­ten­kin voi­del­la ja korp­pu­jau­ho­tel­la huo­lel­li­ses­ti.

Kier­toil­mau­u­nis­sa pais­to­ai­ka on noin 40 mi­nuut­tia 180 as­tees­sa. Jos ha­lu­aa kos­te­am­man si­säl­tä, pais­te­taan vä­hem­män ai­kaa – eli ote­taan uu­nis­ta pois juu­ri en­nen kuin tuok­su muut­tuu iha­nas­ta ei-niin-hy­väk­si.

Voi teh­dä myös glu­tee­nit­to­ma­na, mut­ta se on sit­ten ihan eri­lai­nen ta­ri­na se.

Pent­ti-Os­ka­ri Kan­gas

Näköislehdet

Kysely