JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Kulttuuri
Vehmaa
3.10.2021 11.45

Outi Heiskasen näyttely Ateneumissa

Ate­neu­min tai­de­mu­se­os­sa Hel­sin­gis­sä on esil­lä 8.10.2021–9.1.2022 aka­tee­mik­ko Ou­ti Heis­ka­sen ret­ros­pek­tii­vi­nen näyt­te­ly.

Aka­tee­mik­ko Ou­ti Heis­ka­nen (s. 1937) on yk­si maan tun­ne­tuim­mis­ta tai­tei­li­jois­ta. Heis­ka­nen on vir­tuo­o­si­mai­nen tai­deg­raa­fik­ko, mut­ta myös sään­tö­jä ky­see­na­lais­ta­va ja ra­jo­ja rik­ko­va ko­kei­li­ja. Heis­ka­nen tun­ne­taan myös per­for­mans­si­tai­teen sekä maa- ja ym­pä­ris­tö­tai­teen edel­lä­kä­vi­jä­nä.

Ate­neu­min näyt­te­lyn on ku­ra­toi­nut Heis­ka­sen tai­teen tun­ti­ja ja pit­kä­ai­kai­nen ys­tä­vä FT Tuu­la Kar­ja­lai­nen yh­des­sä Ate­neu­min in­ten­den­tin Soin­tu Frit­zen kans­sa.

Yli 300:n te­ok­sen näyt­te­ly esit­te­lee gra­fiik­kaa, pii­rus­tuk­sia, maa­lauk­sia ja ins­tal­laa­ti­oi­ta sekä per­for­mans­sien tal­ti­oin­te­ja yli vii­den­kym­me­nen vuo­den ajal­ta. Näyt­te­lys­sä näh­dään myös ko­ko­nai­sen sa­lin ver­ran Ou­ti Heis­ka­sen ja tai­tei­li­ja Jan­ne Lai­neen yh­teis­te­ok­sia.