JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Kulttuuri
28.11.2020 9.05

Marinoidut kantarellit

1 lit­ra sie­niä. Hy­vin pes­ty­jä kan­ta­rel­le­ja. Mie­lui­ten pie­niä tai isot pil­kot­tu­na.

Tee lie­mi, jos­sa 1 lit­ra vet­tä, 1 1/2 dl etik­kaa (ta­val­lis­ta tai ome­na­vii­nie­tik­kaa), 11/2 dl so­ke­ria, 2 rkl me­ri­suo­laa. Muu­ta­ma laa­ke­rin­leh­ti, muu­ta­ma ko­ko­nai­nen mus­ta­pip­pu­ri, pie­ni si­pu­li pil­kot­tu­na ja ruo­ka­lu­si­kal­li­nen ruo­ka­öl­jyä.

Kie­hau­te­taan lie­mi ja li­sä­tään sie­net kuu­maan lie­meen ja an­ne­taan jääh­tyä huo­neen läm­mös­sä. Jää­kaap­piin ja ve­täy­ty­mään. Säi­lyy vii­kon pari – jol­lei syö. Eri­no­mai­sia il­ta­sel­la ruis­lei­vän ja voin pääl­lä.

Pent­ti-Os­ka­ri Kan­gas