JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
22.1.2021 15.29

U-soten alueella rajoitukset jatkuvat – Kirjastoille noutopiste, nuorisotilat auki turvatoimin

Tei­ja Uit­to

Uu­den­kau­pun­gin ter­veys­lau­ta­kun­ta piti tä­nään, per­jan­tai­na, yli­mää­räi­sen ko­kouk­sen päät­tääk­seen uu­sis­ta ko­ro­na­ra­joi­tuk­sis­ta.

Uu­den­kau­pun­gin ter­veys­lau­ta­kun­ta päät­ti, et­tä Uu­den­kau­pun­gin ja yh­teis­toi­min­ta-alu­een kun­tien eli Kus­ta­vin, Py­hä­ran­nan, Tai­vas­sa­lon ja Veh­maan jul­ki­set ti­lat ja va­paa-ajan ti­lat py­sy­vät sul­jet­tui­na 7.2.saak­ka. Lii­kun­ta­ti­lo­jen käyt­tö tur­va­oh­jein mah­dol­lis­te­taan kui­ten­kin edel­leen las­ten ja nuor­ten har­ras­tus­toi­min­nal­le. Ai­kuis­ten har­ras­tus­toi­min­ta pi­de­tään yhä kes­key­ty­nee­nä.

Myös kir­jas­tot py­sy­vät yhä sul­jet­tui­na ylei­söl­tä, mut­ta lai­naus­toi­min­ta var­mis­te­taan esi­mer­kik­si toi­mit­ta­mal­la asi­ak­kail­le yk­sit­täin en­nak­koon va­rat­tu­ja ai­neis­to­ja niin, et­tä kir­jas­tot nou­dat­ta­vat tur­va­oh­jei­ta.

– Se, mi­ten va­ra­tut kir­jat pys­ty­tään toi­mit­ta­maan asi­ak­kail­le, jä­tet­tiin kir­jas­to­jen joh­ta­jien har­kit­ta­vak­si. On mah­dol­lis­ta, et­tä asi­ak­kaat nou­ta­vat ai­neis­to­ja tiet­tyyn ai­kaan tie­tys­tä pai­kas­ta, Uu­den­kau­pun­gin so­si­aa­li- ja ter­veys­joh­ta­ja Sari Ran­ta­nen sa­noo.

Nuo­ri­so­ti­lat on tar­koi­tus ava­ta Alu­e­hal­lin­to­vi­ras­ton ko­koon­tu­mis­ra­joit­teet ja muut tur­va­oh­jeet huo­mi­oi­den. Alu­e­hal­lin­to­vi­ras­ton ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus­pää­tös on voi­mas­sa 10.2.2021 saak­ka. Kai­kes­sa toi­min­nas­sa on kui­ten­kin otet­ta­va huo­mi­oon Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen uu­det oh­jeet kah­den met­rin tur­va­e­täi­syyk­sis­tä.

U-so­ten alu­een ra­joi­tuk­set pe­rus­tu­vat Var­si­nais-Suo­men ko­ro­na­pan­de­mi­an koor­di­naa­ti­o­ryh­män 19.1. lin­jauk­seen. Maa­kun­ta on edel­leen le­vi­ä­mis­vai­hees­sa ja sik­si muun mu­as­sa etä­työ-, etä­ko­kous- sekä mas­ki­suo­si­tuk­set ovat edel­leen voi­mas­sa. Vaik­ka yk­sit­täi­sen kun­nan tar­tun­ta­ti­lan­ne oli­si­kin pa­rem­pi, nämä suo­si­tuk­set kos­ke­vat kaik­kia Var­si­nais-Suo­men maa­kun­nan kun­tia. Koor­di­naa­ti­o­ryh­mä on ko­ros­ta­nut, et­tä epi­de­mi­o­lo­gi­nen ti­lan­ne on kui­ten­kin koko alu­eel­la vai­kea, ei­kä mi­kään kun­ta ole vi­ruk­sel­ta suo­jas­sa.

Myös val­ta­kun­nal­li­nen oh­jeis­tus on, et­tä le­vi­ä­mis­vai­hees­sa ole­van maa­kun­nan ei tule ke­ven­tää ra­joi­tus­toi­men­pi­tei­tä, vaan ra­joi­tus­toi­men­pi­tei­tä pi­tää oh­jeis­tuk­sen mu­kaan mie­luum­min li­sä­tä pro­ak­tii­vi­ses­ti kuin vä­hen­tää lii­an ai­kai­sin. Il­maan­tu­vuus­lu­ku on nyt maa­kun­nas­sa tiu­koin toi­men­pi­tein py­sy­nyt noin 80:ssa.

Var­si­nais-Suo­mes­sa ko­ro­na­tar­tun­to­jen kah­den vii­kon il­maan­tu­vuus oli tors­tai­na 81,3 sa­taa­tu­hat­ta asu­kas­ta koh­den. Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa il­maan­tu­vuus oli 77,3. Uu­sia tar­tun­to­ja il­me­nee vii­koit­tain. Uu­den­kau­pun­gin yh­teis­toi­min­ta-alu­een ter­vey­den­huol­to on pys­ty­nyt vas­taa­maan hy­vin ko­ro­nan ai­heut­ta­miin haas­tei­siin. Ra­joi­tus­toi­men­pi­teet tur­vaa­vat myös pe­rus­ter­vey­den­huol­lon toi­min­ta­ky­vyn.

Uu­den­kau­pun­gin oma ko­ro­na­ryh­mä seu­raa ti­lan­net­ta vii­koit­tain.

Tar­tun­ta­tau­ti­lain mu­kaan, kun laa­jaa tar­tun­nan vaa­raa ai­heut­ta­va yleis­vaa­ral­li­nen tai yleis­vaa­ral­li­sek­si pe­rus­tel­lus­ti epäil­ty tar­tun­ta­tau­ti on to­det­tu tai sen esiin­ty­mi­nen on pe­rus­tel­lus­ti odo­tet­ta­vis­sa, kun­nan tar­tun­ta­tau­tien tor­jun­nas­ta vas­taa­va toi­mie­lin voi päät­tää toi­mi­a­lu­eel­laan so­si­aa­li- ja ter­vey­den­huol­lon toi­min­ta­yk­si­köi­den, op­pi­lai­tos­ten, päi­vä­ko­tien, asun­to­jen ja vas­taa­vien ti­lo­jen sul­ke­mi­ses­ta sekä yleis­ten ko­kous­ten tai ylei­sö­ti­lai­suuk­sien kiel­tä­mi­ses­tä.

Näköislehdet

Kysely