JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
1.12.2020 16.50

Poliisi varoittaa kännykkä- ja merkki­lenk­ka­ri­ryös­töistä

Tu­run seu­dul­la on vii­me ai­koi­na ta­pah­tu­nut usei­ta ryös­tö­jä tai ryös­tön yri­tyk­siä, jois­sa uh­ria on va­hin­goi­tet­tu muun mu­as­sa te­rä­a­seel­la. Teot liit­ty­vät kän­ny­köi­den ja merk­ki­lenk­ka­rei­den verk­ko­kau­pan­käyn­tiin.

Lou­nais-Suo­men po­lii­sil­le on vii­me viik­koi­na teh­ty pit­käl­le tois­ta­kym­men­tä ri­ko­sil­moi­tus­ta var­kauk­sis­ta ja ryös­töis­tä, jot­ka liit­ty­vät ver­kos­sa si­jait­se­van kaup­pa­pai­kan kau­pan­te­ko­ti­lan­tei­siin.

Kun kal­liin mat­ka­pu­he­li­men tai merk­ki­lenk­ka­rei­den myy­jä on men­nyt so­vit­tuun paik­kaan ta­paa­maan os­ta­jaa, on hän kau­pan­te­ko­het­kel­lä jou­tu­nut ri­kok­sen uh­rik­si. Os­ta­jak­si te­key­ty­nyt hen­ki­lö on anas­ta­nut myy­tä­vän tuot­teen esi­mer­kik­si puu­kol­la tai kaa­su­su­mut­ti­mel­la uha­ten. Osas­sa ta­pauk­sis­ta myy­jää on myös pa­hoin­pi­del­ty.

Po­lii­si tut­kii il­moi­tet­tu­ja ri­kok­sia muun mu­as­sa var­kauk­si­na ja ryös­töi­nä sekä ryös­tön yri­tyk­si­nä. Epäil­lyt te­ki­jät ovat pää­a­si­as­sa kak­si­kymp­pi­siä mie­hiä.

Po­lii­si on saa­nut kiin­ni yh­den te­ki­jä­ryh­män, jota epäil­lään osas­ta ryös­tö­jä. Tu­run seu­dul­la on kui­ten­kin myös mui­ta vas­taa­val­la ta­val­la toi­mi­via ta­ho­ja, jois­ta po­lii­si ha­lu­aa va­roit­taa kan­sa­lai­sia. Po­lii­si ke­hot­taa eri­tyi­seen va­ro­vai­suu­teen kau­pan­te­ko­ti­lan­tees­sa eten­kin sil­loin, kun on myy­mäs­sä kän­nyk­kää, merk­ki­lenk­ka­rei­ta tai muu­ta ar­vo­kas­ta omai­suut­ta.

– Myyn­ti­pai­kak­si kan­nat­taa ai­na va­li­ta vil­kas, jul­ki­nen paik­ka, jos­sa on pal­jon mui­ta ih­mi­siä. Sovi kau­pan­te­ko­het­ki va­loi­san ai­kaan – ei il­ta­myö­häl­lä syr­jäi­sel­le alu­eel­le. Yri­tä myös var­mis­tua nu­me­ro­tie­dus­te­lun tai muun tie­don­haun avul­la myy­jän hen­ki­löl­li­syy­des­tä, oh­jeis­taa ri­kos­ko­mi­sa­rio Jaak­ko Num­mi­järvi Lou­nais-Suo­men po­lii­si­lai­tok­sel­ta.

Ri­kok­sen uh­rin kan­nat­taa il­moit­taa ri­kok­ses­ta heti sen ta­pah­dut­tua hä­tä­kes­kuk­seen. Po­lii­si pyy­tää vih­jei­tä ta­pah­tu­nei­siin ri­kok­siin liit­ty­en: vih­jeet.lou­nais-suo­mi@po­lii­si.fi.

Näköislehdet

Kysely