JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Masku
1.12.2020 15.25

Poliisi tarttui Maskun ilkival­ta­kier­teeseen

Mas­kun Hu­mik­ka­las­sa ja sen lä­hei­syy­des­sä on pit­kin vuot­ta il­men­nyt mo­nen­lais­ta il­ki­val­taa ja häi­rin­tää. Il­mi­ön ta­ka­na on kym­men­kun­ta 8–13-vuo­ti­as­ta poi­kaa, joi­den te­ois­ta on tä­män vuo­den ai­ka­na teh­ty eri puo­lil­ta alu­et­ta jo yli 20 ri­ko­sil­moi­tus­ta. Asi­a­no­mis­ta­jia on usei­ta.

Te­ki­jät ovat po­lii­sin tie­dos­sa ja hei­tä on pu­hu­tet­tu. Po­lii­si ha­lu­aa nyt teh­dä sto­pin kiu­san­te­on kier­teel­le. Jat­kos­sa alu­eel­le suun­na­taan te­hos­te­tus­ti sekä nä­ky­vää et­tä nä­ky­mä­tön­tä val­von­taa. Myös las­ten­suo­je­lu on jo puut­tu­nut asi­aan.

Eri­tyi­ses­ti las­ten van­hem­mil­ta odo­te­taan nyt kas­va­tuk­sel­lis­ta vas­tuun­kan­toa. Toi­mien myö­tä vi­ra­no­mai­set toi­vo­vat, et­tä ti­lan­ne alu­eel­la rau­hoit­tui­si.

Il­ki­val­ta ja häi­rin­tä ovat koh­dis­tu­neet alu­een asuk­kai­siin ja yk­si­tyis­ko­tei­hin, ur­hei­lu­ken­täl­le, lii­ken­tee­seen sekä kou­lu­kiin­teis­töl­le. Osit­tain kyse on erit­täin vaa­ral­li­sis­ta ”lei­keis­tä”.

– Vaik­ka te­ki­jät ei­vät vie­lä ikän­sä puo­les­ta ole ri­ko­soi­keu­del­li­ses­sa vas­tuus­sa, ovat he kui­ten­kin kor­vaus­vel­vol­li­sia ai­heut­ta­mis­taan va­hin­gois­ta, muis­tut­taa ri­kos­ko­mi­sa­rio Ma­ria Sai­nio.

Sa­mal­la po­lii­si toi­voo malt­tia myös asi­an ym­pä­ril­le nous­see­seen pai­kal­li­seen Fa­ce­book-kes­kus­te­luun.

– Pa­him­mil­laan myös so­me­kir­joit­te­lu täyt­tää ri­ko­soi­keu­del­li­set tun­nus­mer­kit esi­mer­kik­si kun­ni­an­louk­kauk­sen osal­ta, Sai­nio sa­noo.

Näköislehdet

Kysely