JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
22.10.2021 10.45

Naantalin kaupunki on mukana Digitur­va­vii­kolla

Naan­ta­lin kau­pun­ki on mu­ka­na Digi- ja vä­es­tö­tie­to­vi­ras­ton jär­jes­tä­mäl­lä val­ta­kun­nal­li­sel­la Di­gi­tur­va­vii­kol­la, jota vie­te­tään 25.–29.10. Vir­tu­aa­li­nen tee­ma­viik­ko tuo di­gi­taa­li­sen tur­val­li­suu­den työ­paik­ko­jen näy­töil­le ym­pä­ri Suo­men ja tar­jo­aa käy­tän­nöl­li­siä kei­no­ja di­gi­tur­val­li­suu­den pa­ran­ta­mi­seen.

Di­gi­tur­va­viik­ko haas­taa kaik­ki Suo­men or­ga­ni­saa­ti­ot ja nii­den hen­ki­lös­tön käyt­tä­mään yh­den työ­tun­nin di­gi­tur­va­tai­to­jen op­pi­mi­seen ja di­gi­tur­van ke­hit­tä­mi­seen. Jo­kai­nen Naan­ta­lin kau­pun­gin työn­te­ki­jä voi vii­kon ai­ka­na käyt­tää työ­ai­kaan­sa di­gi­tur­vaan liit­ty­viin kou­lu­tuk­siin.

– Di­gi­ta­li­soi­tu­van yh­teis­kun­nan pal­ve­lut ja toi­min­ta pe­rus­tuu kes­ki­näi­sel­le luot­ta­muk­sel­le tur­val­li­suu­den hal­lin­nas­ta. Säh­köis­ten pal­ve­lu­jen ja toi­min­ta­ta­po­jen käyt­töö­not­to edel­lyt­tää toi­min­nan tur­vaa­mis­ta uu­sien toi­min­ta­ta­po­jen ke­hit­tä­mi­sen rin­nal­la. Ylei­sim­piä syi­tä tie­to­tur­van ja tie­to­suo­jan pet­tä­mi­seen on ih­mi­sen oma toi­min­ta. Tur­val­li­suut­ta voi­daan var­men­taa muun mu­as­sa hen­ki­lö­kun­nan kou­lu­tuk­sel­la. Tä­män vuok­si ha­lu­am­me ol­la mu­ka­na val­ta­kun­nal­li­sil­la Di­gi­tur­va­vii­koil­la, to­te­aa Naan­ta­lin kau­pun­gin hal­lin­to­joh­ta­ja Riit­ta Luo­tio.

– Or­ga­ni­saa­ti­on pe­rus­toi­min­to­jen eheys ja kun­ta­lais­ten tie­to­jen tur­vaa­mi­nen on kriit­tis­tä, ja tie­to­tur­van avul­la näi­tä ta­voit­tei­ta py­ri­tään edis­tä­mään. Jo­kai­nen or­ga­ni­saa­tio tar­vit­see suo­jaa ky­ber­hyök­käyk­siä ja mui­ta hal­lit­tuun tie­toon koh­dis­tu­via uh­kia vas­taan, ja sik­si tie­to­tur­vaan in­ves­toin­ti eri ta­voil­la on vält­tä­mä­tön­tä. Tie­to­mur­rot ovat or­ga­ni­saa­ti­on kan­nal­ta erit­täin pal­jon ai­kaa vie­viä ja si­ten myös kal­lii­ta, pu­hu­mat­ta­kaan mai­ne­hai­tois­ta, joi­ta häi­ri­öis­tä ai­heu­tuu, to­te­aa Naan­ta­lin kau­pun­gin tie­to­hal­lin­to­pääl­lik­kö Juha Riek­ki­nen ja jat­kaa:

– Vah­van tek­ni­sen ja toi­saal­ta laa­duk­kaan hen­ki­lös­tön tie­to­tur­va­o­saa­mi­sen avul­la or­ga­ni­saa­tio vä­hen­tää jär­jes­tel­miin­sä koh­dis­tu­via si­säis­ten ja ul­kois­ten uh­kien ris­kiä. Sa­mal­la suo­jel­laan or­ga­ni­saa­ti­oon toi­min­taa var­mis­ta­mal­la toi­min­nan jat­ku­vuus sekä tuot­ta­mal­la luo­tet­ta­va toi­min­ta­ym­pä­ris­tö kun­ta­lais­ten asi­oi­den hoi­dol­le, Riek­ki­nen sa­noo.

Di­gi­tur­va­vii­kol­la Naan­ta­lin kau­pun­ki jul­kai­see hen­ki­lös­töl­le uu­dis­tu­neen kou­lu­tus­por­taa­lin sekä päi­vit­tää sa­la­sa­na­käy­tän­tö­jään.

Digi- ja vä­es­tö­tie­to­vi­ras­to tar­jo­aa op­pi­mi­sen avuk­si Di­gi­tur­val­li­nen elä­mä -mo­bii­li­pe­lin, Di­gi­tur­val­li­nen elä­mä -verk­ko­kou­lu­tuk­set sekä usei­ta oh­jei­ta ja käy­tän­nöl­li­siä vink­ke­jä vii­kon mit­taan sekä jär­jes­tää opet­ta­vais­ta oh­jel­maa di­gi­tur­val­li­suu­des­ta.