Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Paahdettu juuressalaatti

Paahdettu juuressalaatti on yksinkertainen valmistaa ja tavan salaattia täyttävämpi. Aineksia voi varioida jääkaapin sisällön mukaan. Esimerkiksi: Juureksina: Kurpitsaa Porkkanaa Palsternakkaa Lanttua Punajuurta Mausteseokseen: Suolaa Mustapippuria Öljyä Timjamia Hunajaa Ja sitten: Vihersalaattia Fetaa Puolukoita Kuori ja paloittele juurekset isoiksi kuutioiksi. Pyörittele juurekset öljy-hunaja-mausteseoksessa ja kaada uunivuokaan. Paahda uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä hetki. Juurekset saavat olla hieman lämpimiä tarjoiltaessa, jotta niiden maku on parhaimmillaan. Revi tarjoilukulhon pohjalle vihersalaattia, asettele päälle juurekset sekä feta. Ripottele lopuksi puolukoita päälle ja nauti. Pentti-Oskari Kangas