Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Toisenlainen uunihauki

Hauki on kala. Hauki on kala, joka jakaa makumieltymyksiä. Isäntä osaa sen kyllä perata, muttei aina valmistaa siitä herkullista ruokaa. Kokeilehan tätä. Voit jäädä kuin hauki koukkuun. n 1 kg kokoinen hyvin perattu kokonainen hauki 150 g savupekonisiivuja 1 dl keitettyä riisiä 1 iso sipuli 1 iso anjovisfilee tai vastaava määrä pieniä 1 tl suolaa 2 rkl voita 1 tl rouhittua valkopippuria pilkottua tilliä Silppua sipuli ja anjovis. Sekoita ne valmiiksi keitettyyn riisiin, voihin ja mausteisiin ja laita hauen sisään täytteeksi. Neulo hauen vatsa kiinni. Laita kala uunipellille mätipuoli alaspäin. Levitä pekonisiivut kalan päälle. Uunissa 225 astetta noin 45 minuuttia. Riippuen kalan koosta. Pentti-Oskari Kangas