Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Vaalit Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Muut lehdet Kolumnit Pääkirjoitukset

Ruokaresepti: Sämpylärulla

Sämpylätaikina: 2,5 dl vettä 25 g hiivaa 1 tl suolaa 1 rkl sokeria tai siirappia 25 g voita pehmennettynä tai öljyä n. 7 dl vehnäjauhoja Täyte 1 rs yrttituorejuustoa 1 kananmuna 3 dl sieniä 1 dl pilkottua persiljaa 1/2 tl mustapippuria 1/2 tl suolaa Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi jauhoilla. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Kaulitse taikinasta suorakaiteen mallinen levy. Levitä levylle tuorejuusto ja vatkattu kananmuna. Ripottele päälle pilkotut sienet sekä persilja. Ripottele päälle suola ja pippuri. Kääri levy tiukaksi rullaksi pitkältä sivulta alkaen. Nipistä rullan saumakohta kiinni ja jätä se rullan alle. Paista uunipellillä uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ja leikkaa viipaleiksi. Pentti-Oskari Kangas