Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Vaalit Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Muut lehdet Kolumnit Pääkirjoitukset

Ruokaresepti: Kala Cordon Blue

Cordon Blue on myös yksi eniten maailmalle levinnyt ruoka-annos sveitsiläisen keittiön tuotteena. No tottahan toki siinä on juustolla ratkaiseva merkitys. Kun oma mielikuvitukseni laukkaa välillä pitämättömästi, kehittelin nyt aivan uuden ruokareseptin vanhan mallin mukaisesti. Kun Cordon Blue tehdään kanasta, teemmekin tämän nyt kalasta. Usko pois. Toimii. Kokeile ja nauti. Kloonaaminen ja tuunaaminen ovat hyvin soveliaita ruoan valmistuksessa. Ja se äärimmäinen itsekritiikin puutuminen. Kas tässä: Lohifile Juustoa Suolaa Pippuria Tilliä Sitruunamehua Leivittämiseen: 1 1/2 dl vehnäjauhoja 2 munaa 1 dl korppujauhoja Leikkaa lohifileestä noin 7 cm levyisiä paloja. Leikkaa paloihin viilto, kuin leikkaisit ne kahdeksi ohueksi pihviksi, mutta älä leikkaa loppuun asti. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita taskuihin leikkeenkokoiset juustosiivut, tilliä ja sitruunamehua. Laita taskut kiinni esimerkiksi hammastikuilla. Kääntele leikkeet vehnäjauhoissa, vatkatussa munassa ja sitten korppujauhoissa. Paista leikkeet molemmin puolin runsaassa rasvassa, matalalla lämmöllä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Väliin voi laittaa myös jytyn vaihtoehdon, sisällöksi Aurajuustoa. Toimii varmasti. Pentti-Oskari Kangas