Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Vaalit Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Muut lehdet Kolumnit Pääkirjoitukset

Mynämäen terveyskeskuksen muutto väistötiloihin valmis

Mynämäen terveyskeskuksen viimeisetkin palvelut ovat siirtyneet väistötiloihin. Terveyskeskuksen takapihalla olevat parakit A ja B otettiin käyttöön vaiheittain jouluun mennessä. Niihin muutti kaikkiaan 45 Perusturvakuntayhtymä Akselin työntekijää. Kuivelantien puoleisessa B-parakissa on lääkärien vastaanotto ja päivystys sekä asiantuntijahoitajien (diabetes-, astma- ja aikuisvastaanotto) vastaanotot. Parkkipaikan puoleisessa A-parakissa on suun terveydenhuolto ja laboratorio sekä mielenterveys- ja päihdepalvelut, kotisairaala, haavahoitaja sekä ennalta ehkäisevä vanhustyö. – Pieniä muuttoon liittyviä asioita tulee edelleen eteen, mutta pääasiassa kaikki on valmista. Opastusta esimerkiksi sisäänkäynteihin vielä lisätään, kertoo johtava hoitaja Susanna Lehtiranta . Sisäänkäynnit ovat parakkien välissä, keskellä rakennuksia, joten niitä ei helposti pihaan tullessa havaitse. Asiakaspysäköintiin on merkitty runsaat 30 paikkaa parakkien vierestä. Aiemmin ne olivat henkilökunnan pysäköintipaikkoja. Jokainen asiakaspaikka on nyt merkitty sinivalkoisella tarralla. – Sitä kaikki eivät ole vielä huomanneet. että parakkien välissä kulku on yksisuuntainen. Sellaisena se toimii hyvin, mutta jos ajetaan väärään suuntaan, tulee ongelmia esimerkiksi ambulanssin tullessa, Lehtiranta huomauttaa.   Vastaava sairaanhoitaja Jaana Laaksonen arvioi asiakkaiden löytäneen uuteen paikkaan hyvin, vaikka eletään pimeää vuodenaikaakin. Keneltäkään ei ole jäänyt aikaa käyttämättä siksi, ettei olisi löytänyt perille. Henkilökunta pyrkii aina ajanvarauksen yhteydessä muistuttamaan uudesta paikasta, ja vanhassa ovessa on siitä vielä muistutuslappu. – Kuntalaisille kyllä kiitos siitä, että maltillisin mielin he ovat olleet prosessissa mukana. Onhan tässä kuntalaisen näkökulmasta hyvää se, että kaikki terveyskeskuksen palvelut edelleen säilyivät Mynämäessä, Laaksonen toteaa. Susanna Lehtiranta myöntää, ettei parakeista ulkoapäin saa kovin hyvää vaikutelmaa, varsinkin kun ikkunoiden sälekaihtimet on yksityisyydensuojan takia pidettävä kiinni, mutta sisätilojen valoisuudesta on tullut positiivista palautetta niin henkilökunnalta kuin asiakkailtakin, samoin tilavista työhuoneista. – Toiminnallisuus on myös saatu optimaaliseksi, kun päivystys, ensiapu ja toimenpide ovat tässä yhtenä kokonaisuutena. Se ehkä koetaan hankalaksi, kun laboratorio on pitkän käytävän päässä, mutta kyllä se väliaikaisesti menee. Vanhaan terveyskeskukseen verrattuna käytännön muutos on se, että kummassakin parakissa on vain yksi odotustila. Entiseen tapaan toimii kuitenkin se, että suun terveydenhuolto toimii ajanvarauksella eli siellä ei ilmoittautumista ole, ja lääkärien vastaanottojen yhteydessä on potilastoimisto kuten aiemminkin.     Vanhan terveyskeskusrakennuksen sisäilmaongelmien takia kaikki parakkeihin siirretty irtaimisto on käynyt läpi puhdistuksen, ja teknisesti haastavien välinehuollon ja suun terveydenhuollon laitteiden asentamisessa on ollut erityiset vaatimuksensa. – Asenteesta ja yhdessä tekemisestä on paljon kiinni, ja jokainen on tehnyt hienosti osuutensa. Myös kunnan teknisen puolen ihmisiltä on saatu ja saadaan edelleen apua aina kun tarvitaan, Lehtiranta kiittää.