Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Mansikkapulla ja marjamaito

Lapsena ja myös myöhemmin nuorukaisena vierailin usein serkkujeni luona Kaarinassa. Armas-sedän ja Taimi-tädin luona. Illalla kun tultiin riennoista kotiin, oli Taimi-täti laittanut meille valmiiksi iltapalaa. Voi että se maistui. Päivällä leivotun pullapitkon siivujen päälle oli levitetty voita ja sen päälle mansikkahilloa. Se oli siinä. Paitsi että kylmää maitoa kyydittämään. Että osaakin yksinkertainen olla hyvää.   Kaveriksi vielä marjamaito: 1 l mustikoita tai mansikoita 1/2 l punaista maitoa 1 dl kermaa 2 rkl hunajaa Sekoita huoneenlämpöinen maito, kerma ja hunaja keskenään. Kaada seos hetken mietittyään kulhoon marjojen päälle. Anna vetäytyä tunnin pari veran jääkaapissa. Pentti-Oskari Kangas