Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Perjantairesepti: Sallatti

Ainakin Vakka-Suomessa ja Raumallakin aikanaan hyvin yleinen perinneruoka. Muualla Suomessa lienee tutumpi nimi ”rosolli”. Lyökissä, äitini kotisaarella Lyökin Mammakin lisäsi joukkoon joskus myös pieneksi pilkottuja suolasilakan paloja.   Ainekset: 2 punajuurta 2 porkkanaa 2-3 perunaa Keitetään kypsiksi, kuoritaan ja annetaan jäähtyä. Pilkotaan pieneksi. Lisätään mukaan: 1 suolakurkku ja 2 omenaa, jotka myös pilkotaan.   Sekoitetaan kaikki yhteen. Pentti-Oskari Kangas