Ladataan
Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Helppo kalan kastike

Tässäpä helppo ohje tarjottavaksi kalaruokien kanssa. Ainekset: 1 dl ruokaöljyä (rypsiöljy sopii erinomaisesti, koska sitä ei kuumenneta) 2 sitruunan mehu ja kuoret raastettuna tai 1/2 dl tyrnimehua. Parasta olisi kokonaiset tyrnimarjat kuorineen murskattuna 3 rkl hunajaa (tai sokeria, jollei ole – kannattaa hankkia) 8 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna tai murskattuna Ainesosat sekoitetaan hyvin ja tarjotaan kylmänä tai lämpimänä. Sopii kaikenlaisen kalan kanssa. Keitetty peruna on paikallaan tasoittamassa vahvaa makua. Mutta on hyvää, jos sen tekee niin, että naapurikin sen tuoksusta tuntee.