Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Ruokaresepti: Halloveeniherkkua

Kurpitsa. Tuo muhkea vanhanaikainen herkku, joskus jopa eksoottinenkin. Aika lailla unohdettu myös. Siksipä annamme sijaa toisenlaiselle ruokavaihtoehdolle. Koska viimeksi olet syönyt kurpitsalaatikkoa? Etkö muista? Tee tämä, niin takuulla muistat – pitkään ja hyvällä. Vinkki: Koverra vain kurpitsan sisältö ja jätä kuoret jäljelle. Niistä saat hienot kynttilälamput Halloween-tyyliin. Sen aika on juuri nyt. Kurpitsalaatikko 1/4 talvikurpitsaa 1 dl siirappia 1/2 tl muskottipähkinää 1/4 tl valkopippuria 1/2 tl suolaa 1 dl ruokakermaa 4 kananmunaa 1 dl ruisjauhoja Keitä kurpitsaa noin 20 minuuttia kunnes se on kypsää. Soseuta sauvasekoittimilla ja lisää mausteet, kerma ja ruisjauhot. Vähän jäähtyneeseen seokseen lisätään kananmunat kunnolla sekoittaen. Kaada seos uunin kestävään vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.