Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Perjantairesepti: Paistetut maksapihvit

Suomalaispariskunnille on yleensä haastavaa valmistaa ateria, jos aineena on lipeäkala tai paistettu maksa. Meillä menee hyvin ainakin siltä osin. Rakastamme itsemme ja toistemme lisäksi myös lipeäkalaa ja paistettua maksaa. Aikamoinen yhdistelmä. Naantalin naapurissamme, Ravintola Killassa on ollut parina kesänä suosituin annos – yllätys yllätys, paistettu kalkkunanmaksa. Tässä yksi ohjeista, jolla saatamme hemmotella ensi kesänä myös Vaakahuoneen ruokailijoita: 4-6 viipaletta maksaa. Kalkkunan, lampaan, vasikan, sian ja poron maksat käy erinomaisesti 2 dl korppujauhoja 1/2 tl rouhittua valkopippuria 2 tl merisuolaa 1 tl meiramia voita paistamiseen Sekoita korppujauho, meirami, suola ja pippuri. Kieritä maksaviipaleet seoksessa kunnolla. Ruskista voi tai voi/öljyseos paistinpannulla. Paista maksan viipaleet molemmin puolin makusi mukaan kypsiksi tai puolikypsiksi. Nautiskellaan yleisesti keitinperunoiden kanssa. Perunamuusi on kyllä poikaa. Jos kastiketta haluaa, voi sekoittaa paistinrasvan smetanaan tai tuorejuustoon.