Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Perjantairesepti: Sienihullun keitto

Olen monella lailla hullu. Musiikillisesti seinähullu. Fyysisesti saunahullu ja gulinaarisesti kalahullu. Yksi monista tärkeistä hulluuden merkeistä on sienihulluus. Vuonna 1966 orkesterimme T-paidoissa (ei tainnut muilla kuin Beatleseilla olla siihen aikaan omia T-paitoja) luki: ”Hulluna on hyvä olla”. Tästä keitosta voinen sanoa perustellusti ”Ei hullumpaa”. Ohje: 1/2 kg sieniä 80 g voita 4 rkl puolikarkeaa vehnäjauhoa 1–-1 1/2 l kananlientä nippu tilliä suolaa pippuria 1/2 dl kermaa Sulata voi kasarissa tai paistinpannulla ja lisää suikaloidut sienet ja pieniksi pilkottu tillisilppu. Hauduta lempeällä lämmöllä 5-8 minuuttia. Varo, etteivät koppuroidu liian kuumassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Sen jälkeen sekoita kananliemi vähin erin. Varo paakkuuntumista. Laita hellalle ja anna kiehahtaa ja sen jälkeen hautua 15 minuuttia. Lisää kerma, suolaa ja pippuria maun mukaan. Tehosekoittimella vielä muutama tehokas tujautus, niin että keitto on samettisen tasaista. Jos on tarvis, keittoa voi vielä hetken lämmittää.