Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Perjantairesepti: Meheväksi paistettu kala

Kokeilehan seuraavan kerran kalaa paistaessasi toisenlaista valmistustapaa. Suolaa puhdas kalan filee molemmin puolin etukäteen ja anna vetäytyä hetken. Laita pannulle voi/kasviöljyseosta. Älä kuumenna liikaa. Aseta kalan fileet pannulle nahkapuoli ylöspäin. Paista miedolla lämmöllä, kunnes nahka lähtee kevyesti pois. Valele pannulta paistinrasvaa kalan pinnalle ja mausta mieltymyksesi mukaan. Ehkä hieman mustapippurirouhetta ja sutilla ohuesti etikkaa. Ja tietenkin tillisilppua. Laita kansi päälle ja anna hautua vielä hetken. Jos olet onnistunut, kala on mehevän pehmeää. Jos et ole onnistunut, palaa perinteiseen kalan ”kuivapaistamiseen”.