Ladataan
Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Messukeskuksessa uutuuskirjoja ja uusia ruokatuotteita

Turun Messukeskuksessa pidetään viikonloppuna 5.-7.10. jo 27. kerran Turun Kirjamessut. Samassa yhteydessä on myös Turun Ruoka- ja Viinimessut. Esiintyjiä on mukana kaikkiaan noin 650, ohjelmanumeroita noin 400 ja satoja näytteilleasettajia. Avajaispäivänä messuille odotetaan tuhansia koululaisia muun muassa Suunnista kirjaan -tapahtumaan, joka pyrkii lisäämään lukemisen iloa ja opettamaan tiedon etsimistä. Ajankohtaisia aiheita kirjamessuilla ovat tänä vuonna ovat muun muassa Itämeren suojelu ja kestävä kehitys. Istuta puu tulevalle kirjalle -teeman alla lahjoitetaan messukävijöille kuusen siemeniä, joita he voivat istuttaa tulevaisuutta varten. Messuilla julkistetaan ensi vuonna Kustavissa 20-vuotisjuhlavuotta juhlivan Volter Kilpi -kirjallisuusviikon teema B-hallin Kuistilla sunnuntaina klo 14. Haastateltavana on tapahtuman uusi taiteellinen johtaja käsikirjoittaja-ohjaaja Anni Mikkelsson ja haastattelijana toiminnanjohtaja Anni Honkalampi. Mukana messuilla on myös paikallisia kirjailijoita. Sunnuntaina klo 14.25 on Kallas-salissa haastattelussa maskulainen fantasiakirjailija Magdalena Hai , joka julkaisi kesäkuussa teoksen Kolmas sisar – Royaumen aikakirjat 1. Messuilla häntä haastattelee Nona Ratia teemalla ”Onko suurnoita vihdoin syntynyt – upea mangahenkinen seikkailu aloittaa sarjan”. Messuohjelmaan on siroteltu useaan kohtaan tuokioita, joissa kirjailijat lukevat lapsille. Mukana lukemassa ovat muiden muassa maskulaiset Kari Häkämies ja Veera Ruohomäki ja taivassalolainen Tuula Sandström . Ruokamessujen puolelta paikallisia näytteilleasettajia ovat muun muassa nousiaislainen Mimis Kotipellon puutarha, uusikaupunkilainen Suomen sillikonttori Oy, mynämäkeläinen Veraisen leipomo Oy ja kalantilainen Vihreä Härkä. Messuilla voi tutustua muun muassa lahnamakkaraan ja nyhtökalaan. Kalastuksen innovaatio-ohjelma Blue Products esittäytyy osastolla C/105. Messukävijät pääsevät myös antamaan oman mielipiteensä uusista ruokatuotteista Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen tutkimuksia varten.