Ladataan
Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Erikoishillo

No jaa! Mitä eriikost tämmäses olis? Sisältä omenoi ja pari muut aineosa. Täsä sen erikoisuus on. Omena ova raakoi, puutarhas kypsynei tiätyst, muttei millän kuumennusmenetelmäl kypsytetyi. Yhrel piänel niksil omeni on mahrolist pakasta keittämättömin. Kyll tiätyst mää tämän tiärä, ettei raakoi omeni ol mahrolist pakasta nii et ne sulatettun olisiva syäntikelpossi. Näin tämä suju. Palotella omenoi teholeikkurin kippo, lisätä vet sen verra, et omena hianontuva tasaseks mössöks. Sit lisätä hiano sokeri n. 2 dl hillolitras Leikkur käynnistetä nii et soker sekkottu tasasest. Tota sokeri määrä mää ol mitannu, kaatanu vaa näppituntumalt. Sokeri ei kannat lisät liiaks, ko sitä on mahrolist lisät siin ko tätä hillo syärä. Kui mää tämmä hoksasi, keittämätön omena säily pakastettun. Siin sokeris sen vitsi sit piileki. Jukka Varjonen