Ladataan
Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Perjantairesepti: Suutarin paistisilakoita

Silakasta on moneksi. Myös nimillä on hauskat taustansa. Mistä lienee tämä vanha nimi saanut alkunsa. Suutarinlohen kyllä moni tuntee, mutta entä tämän. Mielenkiintoinen perinneruoka tämäkin. 1/2 kg perattuja silakoita. 200 g possun kylkeä tai pekonisiivuja 3 sipulia 2,5 dl vettä 1/2 tl suolaa maustepippuria myllystä Pilko possunkylki ja sipulit pieniksi. Laita ne paistinpannulle ja anna pikkuhiljaa ruskistua. Voita et tarvitse. Kun sipulit ovat kauniin ruskeita, lisää kalat, suola ja maustepippuri. Hämmentele puulastalla silakoita molemmille kyljille. Kun silakoihin tulee ruskeahko väri, kaada kuuma vesi joukkoon ja hämmentele edelleen muutaman minuutin ajan niin että enin osa vedestä haihtuu. Sitten vaan keitettyjen perunoiden kylkeen. Tähänkin sopii erinomaisesti puolukkasurvos.