Ladataan
Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Perjantairesepti: Lohivuoka

Neljälle: 300 g kirjo- tai merilohta siivutettuna 800 g juureksia (lanttua, porkkanaa, nauriita, perunaa. Tai osaa niistä.) 1 isoa sipuli 1/2 l kermaa Voita Merisuolaa Mustapippurirouhetta Viipaloi juurekset ja paista rapeaksi voissa. Leikkaa sipuli ja lohi pieniksi paloiksi. Lisää ja sekoita merisuola ja mustapippurirouhe. Lado voidellun uunivuoan pohjalle reilu kerros sivutettuja juureksia. Päälle lohi/sipuliseos ja lopuksi vielä kerros viipaloituja juureksia. Juurekset voi korvata myös yksin perunalla. Lisää kermaa noin 2/3 väliin sisältöä. Lopuksi vettä lohikerroksen yläreunaan asti. Uuniin 200 astetta. Vajaa tunti. Näet pinnan perunoista kypsyyden. Pitää olla kauniin ruskea. Pentti-Oskari Kangas