Ladataan
Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Osa terveyskeskuksesta MKTO:n tiloihin ensi viikolla

Osaa Mynämäen terveyskeskuksen toiminnoista ollaan parhaillaan muuttamassa MKTO:n (entinen käsi- ja taideteollisuusopisto) väistötiloihin niin, että asiakasvastaanotot siellä alkavat ensi viikon aikana. – Väistötiloissa käynnistyvät terapiapalvelut eli fysioterapia, toimintaterapia ja puheterapia sekä neuvolapalvelut ja sosiaalipalvelut, kertoo Perusturvakuntayhtymä Akselin johtava hoitaja Susanna Lehtiranta . Kotihoidon työntekijät muuttavat MKTO:n toiseen kerrokseen syyskuun puolenvälin jälkeen. Osa toiminnoista, kuten lääkärien vastaanotot, jatkavat terveyskeskuksen tiloissa, kunnes väistötilaparakit tulevat paikoilleen ja ne saadaan muuttokuntoon. Niihin muutto ajoittuu loka-marraskuun vaihteeseen. Kaikki tavarat ja kalusteet käytetään puhdistuksessa ennen kuin ne sijoitetaan uusiin tiloihin. – Mitään palvelua ei väistötiloihin siirtymisen takia ole tarvinnut supistaa. Kaikki samat toiminnot jatkavat, ja puhelinnumerotkin pysyvät entisellään, Lehtiranta toteaa. Mehiläisen työterveys on muuttamassa kunnan keskustassa sijaitsevaan Irjantaloon myöhemmin syyskuun lopulla, kun tilojen remontti valmistuu.   Mynämäen kunta on remontoinut Vehmaantie 111:ssä olevasta rakennuksesta 800 neliötä uutta käyttöä varten kesän aikana. Remontti on tehty myös sitä silmälläpitäen, että kun terveyskeskus siirtyy takaisin, tilat otetaan kunnanviraston käyttöön. Neuvolaan käynti on rakennuksen keskellä olevasta ovesta, ja terapia- sekä sosiaalipalveluihin pääovesta. Opastekylttejä on tulossa, mutta ihan muuton alkuun ne eivät ehdi. Mynämäen tekninen johtaja Vesa-Matti Eura kertoo remontin edistyneen ripeästi. Työt aloitettiin kesäkuun alussa, ja perjantaina on alakerran urakan vastaanotto. Kotihoidon tilat yläkerran entiseen liikuntasaliin valmistuvat noin kahden viikon päästä. Pihalla remontti vielä jatkuu syksyn aikana salaojien uusimisella.     Tilojen remontointi entisiin luokkahuoneisiin on suunniteltu niin, että kunnanvirastoksi muutettaessa niissä ei tarvitse enää suuria muutoksia tehdä. – Rakennukseen on tehty uusia käytäviä, joiden varrelle on tehty huoneita. Kaikkiaan on saatu aikaan vajaat 30 huonetta, Eura kertoo. Huoneet ovat tilavia, korkeita ja valoisia, ja niissä on huomioitu myös työturvallisuusasiat kuten pako-ovet. Suuri osa pinnoista on uutta, mutta vanhaakin on pyritty säilyttämään mahdollisimman paljon. Lattiat ovat laattaa ja mattoa. – Alapohjakosteuden kanssa on oltu äärettömän tarkkoja. Kaikki tilat, joissa on indikoitu kosteutta, ovat laattaa. Kaikki alakatot on tehty uusiksi. – Täällä oli sisäilmaoireiluja, joihin syyllinen oli mineraalivillakuitu. Täällä oli vanhat akustovillakatot, joissa ei ollut saumoja eikä reunalistoja. Ne on nyt poistettu. Rakennuksen siivessä olevien Huolin ja Ihalaisten koulujen väistötilojen puolella akustolevyt oli liimattu kattoon, joten ne korjattiin kapseloimalla.