Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Perjantairesepti: Sipulimaitoperuna

Aikuisten oikeasti meidän elämän ehtoopäiviä viettävien lapsuuden ajan ruokamuistoja. Porilaistanssijan sanoin: ” Ei huanoo….” Lyökin Mamma teki sen näin: 10 keskikokoista perunaa 1 1/2 l punaista maitoa 3 keskikokoista sipulia 4 rkl voita 1 tl suolaa Kuori ja lohko perunat ja pilko sipulit. Lisää veteen suola, perunat, sipulit ja keitä ne melkein kypsiksi. Kaada vesi pois ja tilalle maito. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää voi. Hämmennä ja keitä perunat kypsiksi. Nautiskellaan keiton lailla.