Ladataan
Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Perjantairesepti: Toisella lailla paistettu silakka

Silakka on kala, josta on todella moneksi. Se kestää kokin mielikuvituksen tulokset ja on aina toinen toistaan herkullisempi. Kuten esimerkiksi tässä: 500 g perattuja silakoita, joko kokonaisia tai sitten fileitä, jotka paistettaessa taitetaan kalan muotoon 4 rkl ruisjauhoja 1/2 tl rouhittua valkopippuria 1tl suolaa 2 sitruunaa 2 tl kaprista 1 nippu tilliä 4 rkl voita Pyörittele silakat jauho-suola-pippuriseoksessa ja paista voilla kauniin ruskeaksi. Laita uunivuokaan hetkeksi lämpimään uuniin. Halkaise sitruuna ja purista molempien puolien mehu silakoiden päälle. Siivuta toinen sitruuna ja laske siivut silakoiden päälle. Ripottele kaprikset ja viimeksi tillisilppu. Keitetty peruna on taasen samaa maata. Meren ja pellon viljaa samassa paketissa.