Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruotsista hinataan talo meren yli Taivassaloon – Hakkenpäähän ponttoniravintola ja lisää venepaikkoja ensi kesäksi

Veneilijät ovat voineet tänä kesänä törmätä vesillä hyvin erikoiseen näkyyn. – Yksikin merenkulkija totesi, että kyllä hän on monenlaista nähnyt, mutta koskaan ennen ei sentään ole tullut taloa merellä vastaan, yrittäjä Jussi Liimatainen naureskelee. Hakkenpään vanhan sahan alueen yrittäjät ovat ostaneet Nordic Troutilta rakennuksen, joka on pituudeltaan noin 25 metriä ja leveydeltään 15 metriä. Rakennus on ollut Ruotsin Köpmanholmenissa kalanperkaamona ja toimistotilana. Talo on kuljetettu hinaamalla kahden solmun vauhtia Ruotsista Poriin. Jatkokuljetus Porista Taivassaloon toteutetaan todennäköisesti ensi viikolla. – Kuljetus Poriin kesti viikon. Piti mennä sitten tuulta pitämään ja hankkimaan tarvikkeita. Kun juhannus tuli vastaan, päätettiin jatkaa kuljetusta vasta myöhemmin.   Rakennuksen hankinta Ruotsista liittyy Hakkenpään kehittämissuunnitelmaan. Liimatainen kertoo, että suunnitelmissa on ollut rakentaa rantaan ravintola. Kun hän kuuli, että Nordic Trout on myymässä ponttonilla olevaa rakennusta, hän kiinnostui välittömästi. – Tämä on jotain vielä parempaa. Saamme ponttoniravintolan, johon veneilijät voivat ajaa suoraan. Rakennus sijoitetaan pitkän laiturin päähän ja ravintolan ympärille sijoitetaan venepaikkoja. Asiakaspaikkoja sisätiloihin ja terasseille tulee kaikkiaan 300– 400. Ponttoniravintola tulee käyttöön vasta ensi kesänä, kun rakennus on remontoitu ja sen ympärille on rakennettu terassit. Tänä kesänä ravintolatoiminta jatkuu yhä vanhan sahan ruokalassa. Piha-alueelle on lisätty pöytäpaikkoja ja alueen viihtyisyyttä lisätty.     Hakkenpäähän on saatu Michelin-kokki Joonas Immonen keittiömestariksi. Hänestä tulee uuden yhtiön osakas ja Immonen ottaa ravintolatoiminnasta vetovastuun. Liimatainen vastaa vierasvenesatamasta ja venepalveluista. Suunnitelmissa on rakentaa Hakkenpäähän kaikille sopiva bistroravintola, jossa leivotaan itse ja savustetaan kalat ja lihat paikanpäällä. – Satsaamme ruuan lisäksi myös hyviin viineihin. Klassisten viinien lisäksi haluamme tarjota erikoisuuksia, kuten jenkkiviinejä ja venäläistä samppanjaa, Immonen kertoo. Jo tänä kesänä Immonen yllättää taivassalolaiset, mökkiläiset ja turistit rakentamalla vanhan sahan pihaan Aperol spritz -baarin. Testissä on ollut jo pienempi baari terassilla. Immonen on työskennellyt huippuravintoloissa Rukalla, Levillä ja Helsingissä, viimeksi ravintola Storyssa. Miehen cv:ssä on myös pesti Michelin-ravintolassa Ranskassa. Miten Michelin-kokki eksyi Hakkenpäähän? – Sattumalta. Meillä on yhteinen tuttu Jussin kanssa, Immonen kertoo. – Asumme perheen kanssa Helsingissä, mutta jos sopiva mökki löytyisi täältä, sellainen voitaisiin hankkia. Innostuneet yrittäjät alkavat toteuttaa ideoitaan, kun kiinteistökauppa kunnan kanssa on allekirjoitettu. – Nyt tänne Hakkenpäähän tehdään jotain sellaista, joka saa veneilijät Nauvosta myös Taivassaloon. – Haluamme tehdä yhteistyötä alueen muiden matkailutoimijoiden kanssa. Kaikki hyötyvät siitä, että alueen vetovoima kasvaa, Liimatainen sanoo.