Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Kustaviin avataan uusi ravintola – päätös avaamisesta tehtiin reilut kolme viikkoa sitten

– Kolme ja puoli viikkoa sitten käytiin katsomassa nämä tilat ja tehtiin päätös ravintolan avaamisesta. Viime sunnuntaina tuotiin oma muuttokuorma Helsingistä Kustaviin, kertovat Kustavin uuden saaristoravintola Prykän yrittäjät Marika Nieminen ja Mikko Lankinen . Marika ja Mikko ovat todistaneet, että kolmessa viikossakin saa paljon aikaan. Koronakevät toi Marikan ja Mikon ensin kuukaudeksi Kustaviin Marikan vanhempien luo ahdistavaa tilannetta karkuun. – Sain aika pian lomautuslapun, kun korona alkoi. Mikollakin työt vähenivät, ravintolassa töissä ollut Marika kertoo. Pariskunnalla on pitkä kokemus ravintola-alalta. Marika on tehnyt laajasti erilaisia ravintola-alan töitä 15 vuotta, Mikko 20 vuotta. Mikolla kokemusta on myös monelta muulta alalta. – Minulla on työkokemusta hyvin laajasti. Viimeiset pari vuotta olen ollut gdpr-asiantuntijan tehtävissä. Mikko aikoo syksyllä jatkaa asiantuntijan töitään etänä Kustavista käsin. – Kun mietimme tätä ravintolaa ja muuttoa tänne, mielessä kävi ensin että pitäisikö vuokrata kuitenkin varasto Helsingistä. Aika pian tajusimme, että jos niin teemme, emme irtaudu Helsingistä kunnolla, Mikko sanoo. – Halusimme lähteä perustamaan tätä ravintolaa nyt ihan kunnolla ja tosissaan, Marika lisää. Pariskunta vuokrasi sekä ravintolatilat että asunnon Per-Erik Silveriltä . Samoissa tiloissa toimi aikoinaan Restaurant Grill ja sen jälkeen ravintola Suolane. Uusi saaristoravintola Prykä avataan huomenna juhannusaattona. – Prykä on laivan komentosilta, eli se mistä merellä hoidetaan kaikki tarkkailu. Nyt tästä Prykän terassilta käsin voi myös hyvin tarkkailla Kustavin keskustaa, Marika naurahtaa. Mikon ja Marikan ruokalista otetaan käyttöön heinäkuun alussa, mutta ennen sitä tarjolle saadaan jo pientä purtavaa. Juotaviin pariskunta haluaa myös panostaa. – Tykkäämme itse viineistä ja siksi haluamme satsata niihin. Lisäksi olutvalikoimiin halusimme myös alkoholittomat vaihtoehdot, koska moni voi pistäytyä täällä vaikka moottoripyörällä, Mikko sanoo. Ruokalistalleen pariskunta ei halua laajasti kaikkea, vaan tarkoitus on panostaa erityisesti sandwicheihin ja salaatteihin. – Lounas tulee tarjolle sitten todennäköisesti syksyllä, Marika kertoo. Kesäksi ravintolaan on jo palkattu myös kesätyöntekijä ja juhannukseksi avuksi tulee muun muassa Mikon ja Marikan ystäviä Helsingistä. Kustaviin muuttaminen tuntuu tällä hetkellä sekä Mikosta että Marikasta hyvältä päätökseltä. – Olimme jo päättäneet, että kun perustamme perheen, emme halua asua silloin Helsingissä, Marika sanoo. Marika ehti asua Helsingissä vuodesta 2011. Mikko on muuttanut pääkaupunkiin vuonna 1997. – Alun perin olen kotoisin Raumalta, Kustavi vaikuttaa nyt hyvältä vaihtoehdolta, Mikko sanoo.