Ladataan
Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Turkkilainen ravintolaketju aloittaa U:gista

Kokenut ravintoloitsija Mesut Aydemir avaa ensi viikon loppupuolella uuden ravintolan Uudessakaupungissa. – Meidän piti avata jo ensi maanantaina, mutta sähkötyöt viivästyivät, yrittäjä kertoo. Kuten Turkkilainen keittiö -ravintolan nimikin kertoo, ravintola keskittyy turkkilaiseen grilliruokaan, ruukkuihin, salaatteihin, kebabeihin ja pizzoihin. – Joka aterialla tarjotaan runsas salaattipöytä sekä turkkilaista mezeä. Meze-tarjoilu muistuttaa espanjalaisia tapaksia eli ovat pikkusyötäviä, mutta turkkilaisessa ravintolassa herkut ovat tietenkin turkkilaisia. Lisäksi ravintolassa tarjoillaan turkkilaisia alkoholijuomia.   Aydemir on pitänyt turkkilaista ravintolaa aiemmin Helsingissä sekä Turussa. – Helsingin ravintola pääsi sanomalehden ruokakriitikon listalla kolmen parhaan joukkoon, yrittäjä kehaisee. Hän korostaa, että esimerkiksi kunnolla tehdyn kebabin erottaa huonosta. Mesut Aydermir on myynyt aiemmat ravintolansa ja keskittyy nyt rakentamaan konseptoitua ravintolaketjua. – Ensimmäinen ravintola avataan Uudessakaupungissa, mutta tarkoituksena on avata ravintolat myös Raumalle ja Turkuun. Kaikkien ravintoloiden nimeksi tulee Turkkilainen keittiö. Aydemir asuu perheineen Laitilassa, Laitilaan hän ei silti aio perustaa ravintolaa, sillä asukasmäärä on hänestä siihen liian pieni. – Uudessakaupungissa väkiluku kasvaa kesäisin. Turkkilainen keittiö sijoittuu Ylisellekadulle Café Pulliksen tiloihin.