Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Naantalille ruokamatkailuun keskittyvät verkkosivut

Naantali haluaa olla Suomen ruokamatkailun ykköskohde. Ruokamatkailu on ollut viimeiset viisi vuotta monien kansainvälisten kaupunkien kärkituotteena. Jotta ruokamatkailu Suomessa on uskottavaa, vaatii se elämyksellisiä ja monimuotoisia kokemuksia matkailijoille. Naantali on ainutlaatuinen yhdistelmä karua saaristoa sekä dynaamista rantakaupunkia, ja se luo erinomaiset edellytykset ykkösluokan ruokaelämyksien toteuttamiselle. Yksi esimerkki tästä ovat kierrokset, jossa osallistujat pääsevät kokemaan päiväretken aikana useita lähiruokaelämyksiä eri kohteissa. Naantali avaa uuden lähiruokaan, paikallisiin ravintoloihin ja kahviloihin, ruokatapahtumiin sekä paikallisten tuottajien herkkuihin keskittyvän ruokasivuston. The Delicious Side of Naantali -niminen sivusto avataan juhannusviikolla, ja siellä esitellään kattavasti kaupungin ruoka- ja tapahtumatarjontaa niin kaupunkilaisten, yrittäjien, lähituottajien kuin turistienkin näkökulmasta. – Lähdimme toteuttamaan sivustoa, koska haluamme näkyväksi saariston lähituottajat ja paikalliset elintarvikkeiden valmistajat, kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää kertoo. Naantali hakee sivustolle omia ruokakummeja, eri-ikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevia kaupunkilaisia, jotka pääsevät jakamaan sivustolla parhaat resepti-, ruoka- ja ravintolavinkkinsä. Sivuston tuottaa turkulainen Foody Allen. Sivusto on osa Lähimakuja Naantalin saaristosta -hanketta, joka on Euroopan maaseuturahaston rahoittama.