Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Resepti: ruskistetut affenet

Puhtaita ahvenfileitä 500 gr voita reippaanlaisesti 1-2 tl hienoa merisuolaa 1 tl timjamia 1 tl valkopippuria rouheena Tilliä 1 sitruuna Ota käyttöön puhtaita ahvenenfileitä. Nahattomia. Laita paistinpannulle voita, sitruunamehua, timjamia, pippuria ja hienoa merisuolaa. Kiehauta 5 minuuttia ja kaada uunivuokaan. Kuumenna paistinpannu uudelleen ja kasta kalanfileet voisulassa ja laita pannulle. Paista fileitä molemmin puolin voissa yksi minuutti. Nosta fileet tarjoiluvadille ja peitä foliolla. Keitä jäljellä oleva voiseos paistinpannulla ruskeaksi, mutta älä anna palaa. Kaada ruskistettu voi kalan päälle ja koristele tillillä ja sitruunanlohkoilla. Pentti-Oskari Kangas