Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Villikalapullat

Kalaruokaa parhaimmillaan. Hyvää ja edullista. Villikala / luonnonkala merestä tai järvestä on erinomainen materiaali terveelliseen nautintoon. 500 g puhdasta villikalan fileetä. Ahventa, siikaa tai edullista haukea. 3 rkl korppujauhoa 3 rkl tillisilppua 1 kananmuna pieni sipuli pieneksi pilkottuna 1 dl parmesaanijuustoraastetta 1 rkl puolukkamursketta suolaa ja valkopippuria Jauha kala yleiskoneessa hienoksi. Sekoita kulhossa kaikki ainekset hyvin. Tee mielesi mukaan pullia. Paista reilulla lämmöllä voissa paistinpannulla välillä pullia pyöritellen niin, että pinta ruskettuu kauniisti. Vähennä lämpöä reilusti ja laita kansi päälle ja anna kypsyä noin 10 minuuttia. Heiluttele välillä pullia. Keitetyt perunat ovat kelpo kumppani. Kastikkeeksi muutama nokare voita perunoiden päälle. Jos muusia teet, olotila sen kuin paranee nautintojen kera. Pentti-Oskari Kangas