Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Kuunaria ja rantaa uudistetaan – Yrittäjät herättävät eloon suositun laivaravintolan

Ravintola Kuunari Leikluodossa on ollut yksi veneilijöitten suosima kesäkohde Taivassalossa. – Kun ostimme tämän kuolinpesältä, alue oli päässyt jo rehevöitymään. Aika lailla täällä on töitä tehty, uudet yrittäjät Reija Hakala sekä hänen veljensä Riku Virtanen esittelevät. Kolmantena yhtiökumppanina ravintolarannassa on Reijan puoliso, Teemu Hakala. Perheyhtiö aloitti viime kesänä Kuunarin rannassa. Ensimmäisenä kesänä työt keskittyivät pitkälti ulkoalueeseen. Rantaan rakennettiin uutta laituria, piha-alue uudistettiin täysin ja alueelle rakennettiin aidattu lasten leikkipaikka. Myös terassialueet saivat uuden ilmeen. Ravintolan sisälläkin on tehty saneerausta. Tänä kesänä investoinnit jatkuvat. – Rantaa on ruopattu ja rakennamme venepaikkoja lisää. Meillä ei ole vielä satamatoimintaa, mutta tulossa on, Virtanen kuvailee. Hän vastaa vierailusatamasta. Hakalan vastuulla on ravintolatoiminta. – Olen koulutukseltani kokki, työskennellyt ravintola-alalla ja 2000-luvun alkupuolella oli täällä Kuunarissa töissä.   Sisarukset ovat lähtöisin Taivassalosta. Riku on tullut paluumuuttajana takaisin Taivassaloon, Reija asuu perheineen Maskussa. Rantaravintolan hankinta on ollut pitkään sisarusten mielessä, kun heidän osaamisalueensa osuvat hyvin yhteen. – Vaikka olen ehtinyt paljon muutakin. Olen koulutukseltani myös kosmetologi, Reija naurahtaa. Hänen estetiikan tajunsa näkyy ravintolan sisustuksessa. Vanha kustavilainen kalastustroolari on saanut nykyaikaista lookia. Tilassa on käytetty esimerkiksi vanhoja teollisuusvalaisimia, jotka tuovat tilaan särmää. Ravintola Kuunarissa on terasseineen ja saleineen 170 asiakaspaikkaa. Ravintolatoiminta alkoi viime vuoden heinäkuussa vuoden tauon jälkeen. Nyt edessä on koronakesä. – Kausi on jo korkattu. Aloitimme take away -myynnin viime viikonloppuna ja hyvin oli asiakkaita. Ihmiset haluavat selvästi tukea paikallista yritystoimintaa, Riku Virtanen kiittelee. Myös vappuna ravintolasta saa noutoruokaa ja vappuherkkuja. Yrittäjät toivovat, että kesäksi voisi avata edes terassin. – Mutta niiden sääntöjen mukaan nyt mennään, mitä tämä tilanne vaatii. Samassa veneessähän kaikki ravintoloitsijat nyt ovat, Reija Hakala toteaa.   – Olen seurannut tätä koronakeskustelua. Siitä sain ajatuksen, että kyllä mekin voimme jotenkin kortemme kantaa kekoon ja piristää ihmisiä tänä aikana, Reija Hakala sanoo. Reijan ideasta Ravintola Kuunari tarjoaa vapunpäivänä kaikille Taivassalon koululaisille piknik-eväät maksutta. Yrittäjät lähettivät asiasta tiedotteen koulun rehtorille, joka taas välitti sen Wilman kautta oppilaiden vanhemmille tiedoksi. – Ajattelen, että lapsiperheistä on mukava lähteä vaikka ajelulle ja retkelle. Kun olen itsekin perheenäiti, tiedän, kuinka pitkästyneitä lapset alkavat olla tähän tilanteeseen. Kuunarin piknik-kassiin on pakattu palapitsaa, ravintolan omaa simaa, munkki, serpentiiniä ja ilmapallo. – Toivon, että tämä meidän tempaus tuo perheille vappumieltä, Reija Hakala sanoo.