Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Hunajakala

500 g puhdasta kalan fileetä 3 kpl kuorittuja ja siemenkodat puhdistettuja omenoita 2 kpl sipuleita 8 laakerinlehteä 2 rkl ruokaöljyä 3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia 3 rkl siiderietikkaa tai vinaigrettea suolaa ja pippuria 1 tl soijaöljyä Kuullota sipulit kullan ruskeiksi voissa. Kaada ne uuninpannun pohjalle voineen päivineen. Lisää soijaöljy. Sitten kerroksittain paloitellut valmiiksi suolatut ja pippuroidut kalan palat (noin tulitikkuaskin kokoisia) laakerinlehdet sekä siivutetut omenat. Lisää pannun pohjalle 4 rkl vettä ja kaada hunaja / vaahterasiirappi sekä siiderietikka / vinaigrette tasaisesti kalojen ja omenien päälle. Peitä kannella tai alumiinifoliolla. 180 astetta ja 30 minuuttia. Tykötarpeena salaatti on erinomainen. Pentti-Oskari Kangas