Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Mantelikerma Agricolan aikaan

Osattiinhan sitä ennenkin. Osattiin tehdä sellaista herkkua, että varmaan jäi suu nauruun. Kuten esimerkiksi manteliherkku:   1 dl raikasta vettä 2 dl mantelijauhetta 3 dl kermaa 1 dl makeaa valkoviiniä 3 rkl hunajaa 1/2 tl hienoa merisuolaa   Keitä vedessä mantelijauhot samalla sekoittaen muutama minuutti. Lisää viini, suola, hunaja ja kerma. Keitä pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen, ettei pala pohjaan. Kun se on sakeaa, se on valmis. Siivilöi lopuksi. Jos tarvitse makeampaa lisää hunaja. Laita kylmenemään jääkaappiin. Tarjotaan marjojen, hedelmien tai pannukakun kera. Pentti-Oskari Kangas